Sport

2013.05.04. 17:20

Fiatal szélsőt igazolt a Csurgói KK

A nyártól az NB I-es férfikézilabda-banokságban szereplő Csurgó KK együttesében folytatja pályafutását a korábbi utánpótlás válogatott játékos, Gazdag Tibor.

Sonline/cskk.hu

Fiatal, magyar játékossal erősíti meg jövő évi keretét a Csurgói KK, miután mindenben megállapodott a Gyöngyös 21 éves balszélsőjével, Gazdag Tiborral. Az 1991 augusztusában született játékos Tiszavasváriból 2007-ben igazolta PLER KC csapatához. Itt már 18 évesen bemutatkozott az EHF-kupában illetve a honi első osztály felnőtt mezőnyében, és fiatal kora ellenére már több mint 100 élvonalbeli valamint kupamérkőzés van a háta mögött.
Jelenlegi csapatához 2011-ben igazolt (korábban kettős játékengedéllyel szerepelt már az akkor még másodosztályú gyöngyösieknél), és a 2011/2012-es kiírásban 30 mérkőzésen 116 gól fűződött a nevéhez.

Az idei szezonban az alapszakasz lezárultával csapata legeredményesebb játékosa volt a 20 mérkőzésen szerzett 75 találatával, a Magyar Kupában pedig 4 mérkőzésen 14-szer volt eredményes.
 Az junior válogatott színeiben – Antal Szabolccsal, Borsos Tamással és Pallag Péterrel egyetemben – részt vett a görögországi világbajnokságon, és 7 mérkőzésen 19 gólt jegyzett a végül 17. helyen végző magyar csapatban.Az együttes vezetőségének tájékoztatása szerint erre a posztra mindenképpen egy fiatal, tehetséges, magyar játékos leigazolását képzelték el, miután Imre Vilmos jelezte, továbbra is a felnőttek között számít a saját nevelésű Kovacsics Péterre is.
Alberto Garcia Aguirrezabalaga (TrimoTrebnje) és Barys Pukhouski (SKA Minsk) után Gazdag Tibor a harmadik nyári érkező csapatunknál.

Ezek is érdekelhetik