Sport

2014.03.29. 21:46

Kikapott Hannoverben a Csurgó és kiesett az EHF-kupából

Kikapott utolsó középdöntős csoportmérkőzésén a Csurgó a német Hannover-Burgdorf vendégeként. A somogyi csapat a félidőben még négy góllal vezetett – 16–12-re –, ám végül 27–26-os vereséget szenvedett a 4100 néző előtt lejátszott mérkőzésen.

Vas András

Döntetlen esetén a csurgóiaknak nagy esélye lett volna a továbbjutásra, ám így már akkor sem juthatnak tovább, ha a kvartett vasárnapi mérkőzésén a már csoportelső svéd Lund pontot szerez a spanyolországi Leonban: a csoportelsőkön kívül ugyanis csak a három legjobb második léphet tovább, s a négy érintett csapatból a jelenleg még szintén csoportmásodik Csurgónak lett a legkevesebb pontja.



A lebonyolítás szerint ugyanis a csoportgyőztes Füchse Berlin rendezi a négyes döntőt, melynek automatikusan tagja, a három másik kvartettelső pedig a három legjobb másodikkal oda-visszavágón dönti el, melyikük jut a négy közé. Két csoportmásodiknak, a francia Nantes-nak és a portugál Sportingnak nyolc-nyolc pontja van, a D-csoportban a román Constanta a francia Chambery hat-hat ponttal állnak a második és a harmadik helyen, de egymással játszanak az utolsó fordulóban, így egyiküknek biztosan több pontja lesz a szintén hat egységgel záró csurgóiaknál. Ha nyer vasárnap, a Leonnak is ennyi pontja lesz, vagyis a spanyolok sem juthatnak már tovább, még ha a somogyiakat meg is előzik.

EHF-kupa csoportmérkőzés:
TSV Hannover-Burgdorf (német)–Csurgói KK 27–26 (12–16)
A Csurgói KK gólszerzői:
Puhovszkij 8, Szöllősi 4, Aguirrezabalaga 3, Pordán 3, Gazdag 2, Grebenár 2, Nagy 2, Savic 2.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!