Sport

2014.08.16. 21:05

Labdarúgó NB II: Rákóczi-siker, siófoki döntetlen

A Labdarúgó NB II nyitófordulójában a Kaposvári Rákóczi FC nyert, míg az FGSZ Siófok döntetlent játszott.

Klein Péter

Kaposvári Rákóczi FC–Aquital Publo Csákvári TK 1–0 (0–0)
A somogyi zöld-fehérek szezonnyitója az iram alapján első osztályúnak mondható, de a helyzetek hiányoztak az első játékrészből. Ebben a félidőben csak két lehetőséget jegyezhettünk fel. Előbb az ötödik hazai szöglet után Murai fejelte le a labdát a földre, de centikkel fölé ment a kísérlete, majd Albert megpattanó lövése után emelkedhetett a szurkolók pulzusa.
A második félidő már több lehetőséget tartogatott. Bakos révén találták el először a kaput a vendégek, majd Gajdos és Molnár fejesénél kellett védenie Somodinak. A másik oldalon Fejős lövését tornászta Szabó a bal alsóból. Fokozatosan kezdett fölényben játszani a Rákóczi, s ez a 74. percben góllá érett. Karacs beadását Rajczi közelről a jobb felsőbe bólintotta (1–0). Bár a hajrában kicsit beszorultak a somogyiak, de összességében mindenben felülmúlták ellenfelüket, s megérdemelten nyerték meg első bajnoki mérkőzésüket.

Kaposvár, Rákóczi-stadion, 900 néző. V.: Böcskei (Aradi, Horváth K.).
Kaposvári Rákóczi FC: Somodi – Földes, Kovács O., Bank, Kiss M. (Hadaró) – Kovács T., Albert (Fejős, 59. p.) – Karacs, Murai (Nagy K., 59. p.), Zsdrál – Rajczi. Vezetőedző: Márton Gábor.
Csákvár: Szabó B. – Ambrus, Dulló, Hajdú, Köntös – Domján (Sötét, 86. p.) – Molnár Cs. (Domokos, 69. p.), Bakos, Varga Z. (Mihály, 62. p.) – Gajdos, Molnár T. Vezetőedző: Bognár György.
Gólszerző: Rajczi (74. p.).



FGSZ Siófok–Szeged 2011-GA 1–1 (1–0)
Gólszerzők: Daru 17., illetve Germán 49.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!