Sport

2014.09.27. 20:01

Labdarúgó NB II: Rajczi duplája három pontot ért a Rákóczinak

A Merkantil Bank Liga, Labdarúgó NB II hetedik fordulójában az Ajka együttesét fogadta a Kaposvári Rákóczi FC. A találkozón a somogyiak könnyed győzelmet arattak, aminek köszönhetően feljöttek a tabella harmadik helyére.

Klein Péter

Kaposvári Rákóczi FC–FC Ajka 2–0 (2–0)
A Rákóczi esélyeshez méltóan kezdte a mérkőzést, s már a 15. percben megszerezte a vezetést. Rajczi Péter lépett ki Nagy Krisztián remek átadása után, betört a tizenhatoson belülre, és egy védő szorításában jobb oldalról, a hosszúba lőtt (1–0). A vezetés után sem engedte át a kezdeményezést a hazai csapat. Mogyorósit csapta be a bal szélen Luka Dominic, majd betört a tizenhatoson belülre, ahol a visszaérő védő fellökte őt. A vendég védő sárga lapot, a hazaiak pedig büntetőt kaptak az eset után. A labda mögé a somogyiak gólvágója, Rajczi állt, s higgadtan a bal sarokba gurított (2–0). A másik irányba vetődő Jánosának esélye sem volt.
[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Rajczi Péter kétszer villant
[/caption]
A második félidő elején rögtön betalált a Rákóczi. Zsdrál egy védővel a nyakán lőtt a kapuba, azonban kézzel vitte tovább a labdát a gól előtt, így Molnár játékvezető érvénytelenítette a találatot. Az ajkaiak előtt is adódott lehetőség ebben a játékrészben. Sowunmi egy szöglet után fejelt kapufát. A vendégek erejéből azonban nem futotta többre. Így a kaposváriak könnyed győzelmet arattak, s továbbra is őrzik hazai veretlenségüket.Kaposvár, Rákóczi-stadion, 800 néző. V.: Molnár A. (Iványi, Kulman).
Kaposvári Rákóczi FC: Rusák – Földes, Kovács O., Vermes, Kiss M. – Kovács T., Zsdrál (Király, 82. p.) – Karacs (Kozics, 86. p.), Nagy K. (Albert, 61. p.), Luka – Rajczi. Vezetőedző: Márton Gábor.
FC Ajka: Jánosa – Mogyorósi, Asztalos, Pákai, Zámbó – Varga Sz., Weitner – Mihalecz (Major N., 60. p.), Lattenstein (Csordás, 77. p.), Szabó Zs. – Sowunmi. Vezetőedző: Klement István.
Gólszerző: Rajczi 2 (15. és a 32. p.).
Sárga lap: Zsdrál (48. p.), Földes (69. p.), Kovács T. (81. p.), Rajczi (81. p.), illetve Mogyorósi (31. p.), Major N. (65. p.), Weitner (69. p.).

Ezek is érdekelhetik