Sport

2014.10.25. 18:20

Már csak a legfanatikusabbak járnak meccsre Siófokon

A Labdarúgó NB II tizenegyedik fordulójában az FGSZ Siófok hazai pályán 2–1-es vereséget szenvedett a vendég Sopron együttesétől.

Fónai Imre

FGSZ Siófok–SVSE-GYSEV 1–2 (1–1)
„Legalább a Kaposvárt megvertük!” – vigasztalta társait az egyik siófoki drukker a meccs lefújása után. Szó mi szó, aligha lehet más pozitívumot elmondani a balatoniak őszi vesszőfutásáról, mely szombaton is folytatódott.

Pedig jól kezdődött, kerek húsz percen át a hazaiak akarata érvényesült, sikerült megszerezni a vezetést is (Kovács János szép, ívelt fejest küldött szöglet után a bal felsőbe, 1–0), ám ahelyett, hogy fokozták volna a nyomást, fokozatosan húzódtak egyre visszább és birtokolta egyre többet a labdát a Sopron. „Megint a semmiből jönnek!” – harsogta Horváth Károly, persze nem nagyon kellett megerőltetnie a hangját, a családias légkörben (értsd: már valóban csak a legfanatikusabbak járnak meccsre Siófokon...) minden szó hallható volt a stadionban. Más kérdés, hogy nem a semmiből kezdeményeztek a vendégek, hiszen átadta nekik a teret a Horváth-legénység. Egyenlítésük egy „tipikus” akcióból született, ilyen bosszantó bekapott siófoki találatot számosat láttunk már az ősszel: egy védő elcsúszott, Kovács Ádám magára maradva húzhatott kapura, elsőre még Tajtiba lőtt, de a kipattanót már berúgta (1–1). A gól után hosszú percek teltek el hazai támadás-kezdeményezés nélkül...

Szünet után nem húsz, hanem csak öt percig tartott a „siófoki attak”, a publikum szenvedett, valaki éppen bekiabálta, hogy NB III és már jött is a vendéggól: Kovács Ádám jobb oldali beadását a nemrég Siófokon is megfordult Horváth Péter előrevetődve fejelte a kapu bal oldalába (1–2). Szép volt, de a hazai hívek eltekintettek volna e gyönyörűségtől. Mindkét kapus védett még egy-egy nagyot és bár legalább két büntetőt is számon kértek a siófokiak Lovas bírón, a hajrápercek rohamai az egyenlítésre sem voltak elegendőek.

Ennek a meccsnek aligha az a tanulsága balatoni szempontból, hogy „csúnya bíró”, sokkal inkább az: húsz perc, majd kétszer öt perc futball még a magyar NB II-ben sem elég...

Siófok, 150 néző, V: Lovas.
FGSZ Siófok: Tajti – Gárdos, Kovács J., Papp Sz., Gubicza – Fülöp, Ivancsics – Kirchner (Horváth B., 79.), Peszmeg, Papp M. – Daru (Kozma, 68.). Vezetőedző: Horváth Károly.
SVSE: Halasi – Csábi, Baranyai N., Bobál D., Pados – Horváth A. (Fazekas N., 81.), Pintér – Eszlátyi, Erdélyi (Kollár, 53.), Kovács Á. (Szabó L., 71.) – Horváth P.
Gólszerzők: Kovács J. a 8., illetve Kovács Á. a 33., Horváth P. a 68. percben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!