Sport

2015.04.26. 09:13

NB II: Rákóczi-verés két kiállítással Szolnokon

Nem tudott felzárkózni a tabellán a Kaposvári Rákóczi FC a Merkantil Bank NB II. 25. fordulójában. A somogyi zöld-fehérek Szolnokon szenvedtek vereséget a két piros lappal tarkított mérkőzésen.

Klein Péter

A találkozó elején egyik fél sem tudta ráerőltetni az akaratát a másikra, bár a hazaiak kicsivel többet birtokolták a labdát, s többet is próbálkoztak. Bozsónak azonban nem kellett bravúrt bemutatnia. A félidő hajrájában végül sikerült megszerezniük a vezetést a szolnokiaknak: Tóth Bence kiugratását követően Vári Barnabás vihette rá a labdát egy az egyben Bozsóra, s a kapus mellett a hálóba gurított (1–0). A bekapott gól után egyre támadóbbá vált a kaposvári csapat, de csak egy Nagy Krisztián lövését jegyezhettük fel ebben a játékrészben.

A második félidő elején egy távoli szabadrúgás jött ki Bozsóról, a kipattanóra Vári reagált leghamarabb, s megduplázta a Szolnok előnyét (2–0). Kétgólos hátrányban sem adta fel a Rákóczi, s ennek köszönhetően a 65. percben a csereként beállt, 18 esztendős Fejős Áron fejesével sikerült a szépítés a somogyi zöld-fehéreknek (2–1). Kis híján az egyenlítés is összejött a vendégeknek, de a Pokornin átfejelt labdát Racskó a gólvonalról vágta ki a mezőnybe. A mérkőzés hajrájában Tóth Bence próbálta meg eljátszani, hogy szabálytalankodtak vele szemben a tizenhatoson belül, de színészkedésért sárga lapot kapott, s mivel már volt neki egy, így tíz emberrel folytatta a Szolnok.

A kiállítás azonban a Rákóczit zavarta meg, s kevésen múlt, hogy Vári ne szerezzen újabb gólt, lövése után a kapufa mentette meg Bozsót, s a Kaposvárt. A 85. percben Petrók buktatta Várit, amiért a kaposvári védő is megkapta második sárga kártyáját, így újra egyenlő létszámban futballozhattak a csapatok. A találkozó vége felé még Hadaró Valentin előtt is adódott egy lehetőség, de fejese elkerülte a kaput, így a Rákóczi nem tudott ponttal távozni Szolnokról.

Szolnoki MÁV FC–Kaposvári Rákóczi FC 2–1 (1–0)
Szolnok, Tiszaligeti-stadion, 350 néző. V.: Zierkelbach (Szalai B., Török K.).

Szolnok: Pokorni – Vári, Mile (Racskó, 71. p.), Papucsek, Kállai (Galambos, 77. p.) – Kenderes – Lengyel, Tóth B., Nagy I. (Zsdrál, 93. p.), Rokszin – B.Tóth B. Vezetőedző: Kis Károly.

Rákóczi: Bozsó – Lakatos G., Petrók, Albert Á. – Kiss M. (Király V., 67. p.), Kovács O., Nagy K. (Házi, 91. p.), Faggyas, Hadaró – Olasz (Fejős, 62. p.), Rajczi. Szakmai igazgató: Prukner László.

Gólszerzők
: Vári 2 (37., és az 50. p.), illetve Fejős (65. p.)
Kiállítva: Tóth (78. p.), illetve Petrók (85. p.).
Sárga lap:B.Tóth B. (52. p.), Tóth B. (64. p.), illetve Lakatos G. (45. p.), Kovács O. (61. p.), Rajczi (94. p.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!