Sport

2017.04.14. 19:09

Brazil válogatott játékost igazolt a Csurgói KK

Két játékossal bővül a férfikézilabda NB I.-ben szereplő Csurgói KK játékoskerete: egy brazil balátlövő és egy magyar védőspecialista érkezik a somogyi városba.

Molnár Gábor

– A sokszoros brazil válogatott Uelington Da Silva Ferreira aláírt a Csurgói KK csapatához – tájékoztatott a klub hivatalos oldala. A 30 éves balátlövő a portugál Benficától érkezik Somogyba, de megfordult Olaszországban, Romániában és Portugáliában is. Jelenlegi csapatával elhódította a portugál kupát és a szuperkupát is és tavaly Challenge Kupa-döntőt is játszott. Az idén a negyedik helyen fejezték be az alapszakaszt, így az A-csoportot jelentő felsőházban folytatják a rájátszást, ahol jelenleg a harmadik pozíciót foglalják el. Az új igazolás 202 centi magas és 102 kiló, védekezésben a középső poszton vethető be. Portugáliai szereplése alatt közel 250 gólt ért el a bajnoki és különböző kupamérkőzéseken. A Csurgói KK egy plusz egy éves megállapodást kötött a brazil játékossal.



A nyártól egy fiatal védőspecialistával, Vasvári Ádámmal is bővül az együttes játékoskerete. Az 1994-ben született kézilabdázó Balatonfüredről igazol Csurgóra. A somogyi származású játékos Balatonfüreden főként védekezésben, a védelem tengelyében kapott szerepet, támadásban – balátlövőként – pedig leginkább a fürediek U23-as, valamint az idén a Veszprém KKFT Felsőörs másodosztályú csapatában szerepelt, ahol ebben a szezonban 15 mérkőzésen 64 gólt ért el.
Vasvári Ádám – akivel kettő plusz kettő megállapodást kötöttek – a harmadik nyári igazolás: a fentebb említett brazil válogatott balátlövő és a szerb-magyar Vasics Marko után.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!