Sport

2017.04.14. 17:51

Bronzéremért játszhat a Magyar Kupában a Csurgó

Tíz góllal kikapott az MVM Veszprémtől, így nem jutott be a férfikézilabda Magyar Kupa döntőjébe a Csurgói KK csapata.

Huszár Hajnalka

Magyar Kupa, elődöntő
MVM Veszprém–Csurgói KK 33–23 (16–14)
Debrecen, Főnix Csarnok, 1000 néző. V.: Bonifert, Oláh.

A valóra vált álom

A kézilabda fellegvára lett a húsvét előtt Debrecen, a Magyar Kupa négyesdöntőjének ad otthont a hajdúsági város Főnix Csarnoka. Az elődöntő első meccsén az MVM Veszprémmel csapott össze a Csurgói KK.
Sótonyi László a mérkőzés előtt elmondta, nem volt könnyű bejutni a fináléban, de azzal, hogy itt vannak, a csapat nagy álma vált valóra. Tisztában vannak az erőviszonyokkal, de ettől függetlenül a legjobb arcukat szeretnék mutatni. – Pihentetni szeretném a belső embereinket, és az a mérkőzés jó lehetőség lesz arra, hogy a fiatalokat is bevonjuk a játékba – tette hozzá.



Méltó ellenfele volt a Csurgó a Veszprémnek

Mindezek ismeretében bátran ki lehet jelenteni, a Csurgó az első félidőben parádés játékkal, méltó partnere volt nagynevű ellenfelének. Az első játékrész huszadik percéig nem engedte ki a vezetést a kezéből a somogyi csapat, Faluvégi, Oslak és Astrashapkin találataival végig meccsben maradtak a csurgóiak. Igaz, a játékrész végén Blagotinsek szinte tarthatatlan volt, de Balogh Ákos kétszer is fontos védéssel jelentkezett, így csak kétgólos előnyről várhatta a folytatást a Veszprém.
A második félidő első perceiben egy gólra zárkózott a Csurgó és esélye is volt az egyenlítésre. Sajnos ez nem sikerült, miután Palmarson, Blagotinsek és Gajic góljaira csak Astrashapkin büntetője volt a válasz, így Sótonyi mester időt is kért. 23–20 után azonban beindulta veszprémi henger.
Bár számszerűen tízgólos lett a veszprémi győzelem, ez nem tükrözi a játék valódi képét, hiszen a Csurgó egy percig sem volt alárendelt helyzetben a találkozón és méltó ellenfélnek bizonyult.

Csurgói KK: Balogh T. – Oslak 1, Astrashapkin 7/1, Mikita, Faluvégi 5 Radjenovic 2/1, Hadziomerovic 2. Csere: Balogh Á. (kapus), Varju, Halász 1, Rodrigez, Manojlovity 2, Géczi, Pordán 1, Hornyák 1, Jerebie1. Edző: Sótonyi László.
MVM Veszprém: Alilovic – Gajic 4/1, Kopljar 3, Terzic, Ilic 2, Palmarson 5, Ugalde 1. Csere: Mikler (kapus), Ancsin 4, Gulyás 1, Lékai 1, Blagotinsek 8, Ligetvári 2, Sulic, Such, Iváncsik 2. Edző: Xavier Sabate.
Büntetők: 2/2 illetve 3/2.
Kiállítás: 6 illetve 2 perc.

Mestermérleg

Xavier Sabate: Rosszul kezdtük a találkozót, a védekezésünk nem állt össze. A második félidőben feljavult a játékunk, s egyre jobb munkát végeztek a játékosaink. Összességében egy jó mérkőzést játszottunk a Csurgóval és nagyon örülök, hogy ismét döntőt játszhatunk.
Sótonyi László: A Veszprém kiváló együttes, és amikor magasabb fokozatra kapcsolt már nem tudtunk lépést tartani velük. Jó első félidőt játszottunk, de a veszprémiek kihasználták a hibáinkat. A labdaeladások, a kihagyott ziccerek megbosszulták magukat, ezeket könyörtelenül megbüntették. Fiataljaink sok lehetőséget kaptak a találkozón. A holnapi bronzmeccsen igyekszünk meglepetést szerezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!