Sport

2017.04.14. 17:28

Kollega Krisztián duplázott, nyert a Rákóczi

Csepelen lépett pályára a Budapest Honvéd II. csapata ellen a Kaposvári Rákóczi FC a Labdarúgó-NB III. Nyugati csoportjának 27. fordulójában. A somogyi zöld-fehérek három nyeretlen mérkőzést követően szereztek újra három pontot.

Klein Péter

Budapest Honvéd II.–Kaposvári Rákóczi FC 2–3 (1–2)
Budapest, Csepel Stadion, 30 néző. V.: Kátai (Ambrus, Pipicz).

Kimaradt büntető és három gól az első félidőben

Kaposvári szempontból jól kezdődhetett volna a mérkőzés, hiszen a tizedik percben Ivancsics Gellért buktatásáért Szakály Attila büntetőből előnyhöz juttathatta volna a somogyiakat, de hibázott a középpályás. A másik oldalon azonban Kovács Dániel egy átlövéssel megszerezte a vezetést a fővárosi csapatnak (1–0). Nem tartott azonban sokáig a honvédosok öröme, hiszen előbb Hujber Tamás beadását követően Szakály Attila lőtte a labdát a kapu közepébe, jóvá téve ezzel hibáját (1–1). A gól után lendületben maradt a Kaposvári Rákóczi, (igaz Rózsahegyi kapufájánál a szerencsének is köszönhetik, hogy nem vette vissza a vezetést a Honvéd II.), s egy mintaszerű támadás végén, Hujber Tamás kényszerítőzött Kollega Krisztiánnal, majd utóbbi kilőtte a jobb felsőt (1–2), Nagy Krisztián fejesnek köszönhetően pedig majdnem kétgólos előnnyel mehettek szünetre a kaposváriak.Újra három pont!

A második félidőre kicsit leült a mérkőzés, a kaposváriak őrizték előnyüket, a budapestiek támadásaiban pedig nem volt átütőerő. Kollega Krisztián távoli bombagóljával (1–3) tovább növelte előnyét a somogyi csapat. A találkozó hajráját Pintér András öngólja (2–3) tette izgalmassá, de nem esett újabb fővárosi találat, így Gőcze Gergőék három nyeretlen mérkőzést követően újra győzelemnek örülhettek.

Budapest Honvéd II.: Horváth A. – Csábi (Soós, 76. p.), Palmes, Márton, Máté – Rózsahegyi, Göblyös – Bíró (Erdős, 30. p.), Kovács D., Lukács – Tóth B. (Toth H., 59. p.) Vezetőedző: Gálhidi György.
Kaposvári Rákóczi FC: Gőcze – Nagy J., Szabó A., Vadas, Hadaró – Nagy K. (Vajda R., 65. p.), Szakály A., Pintér A., Ivancsics (Márton, 88. p.), Kollega K. (Hampuk, 72. p.) – Hujber. Vezetőedző: Artner Tamás.
Gólszerzők: Kovács D. (15. p.), Pintér A. (88. p. – öngól), illetve Szakály A. (17. p.), Kollega K. (29. és a 69. p.)
Sárga lap: Kollega K. (42. p.), Nagy K. (61. p.).

Ezek is érdekelhetik