Sport

2017.04.09. 16:38

Nem tudta feltörni a Csurgó a Balatonfüred betonvédelmét

KÉZILABDA NB I., FÉRFIAK Mindössze tizennyolc gólt tudott szerezni hazai pályán a Csurgói KK, így kikapott a vendég Balatonfüredtől.

Huszár Hajnalka

Csurgói KK–Balatonfüredi KSE 18–22 (8–9)
Csurgó, Sótonyi László Sportcsarnok, 800 néző. Vezette: Herczeg, Südi.

Hét perces csurgói gólcsend

Nem lógatják az orrunkat

– Sajnos nem tudtunk felpörögni erre a találkozóra, nem egészséges drukk volt bennünk, és ez rányomta a bélyegét a mai találkozóra – mondta Varjú Martin, aki a Csurgó legeredményesebb játékosa volt. – Nem lógatjuk az orrunkat, a Magyar kupa bronzmeccsén igyekszünk javítani, és a bajnoki pontvadászatot is eredményesen szeretnénk folytatni.

Fantasztikus hangulatban kezdődött a találkozó, de a mérkőzés első percei a füredi együttesnek sikerültek jobban. Kemény egymás után kétszer is betalált Balogh Tibor kapujába, de ezt követően Asztrashapkin is kétszer volt eredményes,  így gyorsan kiegyenlített lett az eredmény. A vendég Füred keményen védekezett, és a hazaiaknak nem tudták ezt a védőfalat áttörni. Megközelítőleg hét percig nem sikerült gól dobnia a Csurgónak, ziccerek és büntetők maradtak ki és így nem jött össze az egyenlítés. Az első játékrészben csak 17 találat született összesen, köszönhetően a jó füredi védelemnek.
A második félidőt a vendégek kezdték és egyből gól lett a támadásukból, ráadásul Pordánt kiállították a játékvezetők. Az egyenlítésre nem kellett sokat várni, Faluvégi révén egyenlített a Csurgói KK. Győri Mátyás vezérletével a Balatonfüred mindent bevetett, hogy megszerezze a győzelmet, és ez sikerült is nekik.

Mestermérleg

– Kiváló csapatot sikerült legyőznünk. Sok a sérültünk, a belső három emberünkkel és néha jó szélsőjátékkal lett meg ez a bravúr. Fontos két pontot szereztünk, és talán az döntött a javunkra, hogy jobban akartuk a győzelmet, Nem mi voltunk az esélyesei a találkozónak, így felszabadultan játszottunk aminek meg lett az eredménye – értékelt Csoknyai István, a fürediek mestere.
– Az egész találkozón a Füred fegyelmezetten játszott, mi pedig nem tudtuk megvalósítani az elképzeléseinket. Ez ellen a nagyon kemény, olykor durva védekezés ellen türelmesebben kellett volna játszanunk és jobban kidolgozni a helyzeteinket. Vannak még meccseink, Veszprémben nem mi vagyunk az esélyesek, Tatabányán sem lesz könnyű helyzetünk. A papírforma a hazaiak győzelmét jelzi, de a Gyöngyössel még játszhatunk jó meccset. Megteszünk mindent, hogy a lehető legtöbb pontot begyűjtsük a bajnoki találkozókon – mondta Sótonyi László, a Csurgói KK vezetőedzője.



Csurgói KK: Balogh T. – Varjú 5, Asztrashapkin 3, Oslak 3, Faluvégi 3, Gazdag 2 (1), Hadziomerovics 1. Csere: Balogh Á (kapus), Halász 1 Hornyák, Pordán, Rodriges, Géczi, Jerebie, Redjenovic, Mikita. Vezetőedző: Sótonyi László.
Balatonfüredi KSE: Andó – Déber 1, Debreczeni, Gerdán, Győri  9(3), Varsandán, Kemény 6. Csere: Kiss (k), Németh 2, Petrovski 3, Szilágyi 1, Máthé, Kancel, Nemes, Gábori, Vasvári. Vezetőedző: Csoknyai István.
Kiállítás: 8 illetve 16 perc.
Büntetők: 3/1, illetve 3/3.

Mindössze tizennyolc gólt tudott szerezni hazai pályán a Csurgói KK, így kikapott a vendég Balatonfüredtől. Huszár Hajnalka Nem lógatják az orrunkat – Sajnos nem tudtunk felpörögni erre a találkozóra, nem egészséges drukk volt bennünk, és ez rányomta a bélyegét a mai találkozóra – mondta Varjú Martin, aki a Csurgó legeredményesebb játékosa volt. – Nem lógatjuk az orrunkat, a Magyar kupa bronzmeccsén igyekszünk javítani, és a bajnoki pontvadászatot is eredményesen szeretnénk folytatni. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!