Sport

2017.05.25. 15:51

A második helyért csatáznak a Mennyei Megyeiben

A bajnoki cím sorsa már eldőlt, a második és a harmadik hely viszont még kiadó. Amelyik csapat nyeri vasárnap a Babócsa–Nagyatád rangadót, az jó eséllyel pályázik az ezüstre. Márpedig mindkét csapat győzelemre fog törni, hiszen a döntetlen igazából egyikőjüknek sem jó; ezzel ugyanis a nevető harmadik, a Balatonkeresztúr járna a legjobban.

Fenyő Gábor

Az utolsó előtti, 29. forduló párosítása

Vasárnap – 17 óra:
Babócsa–Nagyatád
– Érdekes derbi lesz, az biztos. Mint ahogy az is előre borítékolható, hogy sok néző lesz kíváncsi a rangadóra, lévén Nagyatádról is jönnek szurkolók – mondta Czukk Sándor, a Babócsa technikai vezetője. – A bajnoki sorozat végét illetően a mi sorsolásunk a legrosszabb: csak meg ne igyuk a levét... Az az igazság, hogy kevesen vagyunk, így aztán sok variációs lehetőségünk nincs. Mangult Nándor már jó ideje hiányzik, mivel porccal és térdszalaggal műtötték, Hamarics Róbertet is sérülés hátráltatja, Keresztes Krisztián pedig visszament Ausztriába dolgozni. Nem kevesen vannak, akik csak időnként tudnak eljönni edzésre: a kapusunk, Banicz Barnabás Pécsen dolgozik, így csak pénteken tud csatlakozni a csapathoz, Szalai Szilárd ugyancsak a baranyai megyeszékhelyen tanul, míg Tóth Richárd Szombathelyen, Balogh Benjámin pedig Keszthelyen egyetemista. Iván Dániel viszont legutóbb a Tab ellen letöltötte az öt sárga lap miatti eltiltását, így a Nagyatád ellen újra elfoglalhatja helyét a kezdőcsapatban.

Jelentős lépéselőnyben lehetne a Babócsával szemben a Nagyatád, ám az elmúlt két meccsen csak egy pontot gyűjtöttek be.
– Eltiltott játékosunk nincs, viszont van két maródink: Juhász Dávid még lábadozik a térdműtétje után, s Knippl Zoltán is a térdével bajlódik – tudtuk meg Bérdi Józseftől, a Nagyatád edzőjétől. – Az elmúlt hetekben sajnos lejtmenetre váltottunk: két hete Csurgón az utolsó pillanatban mentettük meg az egyik pontot, legutóbb pedig egy góllal alulmaradtunk hazai pályán a Balatonkeresztúrral szemben. A feladat adott: vasárnap úgy szerepelni Babócsán, majd rá egy hétre a Magyaregres elleni hazai szezonzárón, hogy ott legyünk a dobogón. Amúgy meg úgy érzem, hogy nüansznyi dolgok – a pillanatnyi forma és a jobb helyzetkihasználás – fogják eldönteni a babócsai rangadó sorsát.

Mesterlövészek

A góllövőlista élcsoportja: 1, Jammeh Haruna (Balatoni Vasas, Toponár) 34 gól, 2. Tompa István (Babócsa) 25 gól, 3. Nikolics Vukan (Nagyatád) 24 gól, 4. Horváth Milán (Balatonkeresztúr) 23 gól, 5. Kovács Krisztián (Csurgó) 22 gól, 6. Szőnyi Patrik (Karád) 18 gól.

Szombat – 17 óra:
Magyaregres–Tab
A házigazda Magyaregres – miután legutóbb magabiztosan nyert Mezőcsokonyán – már biztonságban érezheti magát, de nem igazán tud feljebb lépni a 10. helyről. Hasonló helyzetben van a Tab is. Kérdés, hogy a két csapat között meglévő három helynyi különbség marad-e a találkozó után is, mint ahogy csökkenhet vagy éppenséggel nőhet is.

Szombat – 17 óra:
Balatoni Vasas–Toponár
Borítékolható, hogy a Balatoni Vasas a középmezőnyben, a kilencedik helyen zárja majd a bajnoki pontvadászatot, mint ahogy az is eldőlt, a Toponár lemarad a  dobogóról.

Szombat – 17 óra:
Csurgó–Somogyvár
A már kiesett Somogyvár ellen alighanem mindhárom pontra igényt tart a házigazda csurgói együttes.

Szombat – 17 óra:
Marcali–Segesd
A 11. helyezett Marcali az eddig ugyancsak 28 pontot gyűjtött, 12. helyen található Segesdet fogadja. Hazai siker vagy döntetlen esetén marad ugyanez a sorrend, vendég győzelemnél viszont – amire azért kicsi az esély – a két egylet helyet cserél(ne) egymással a bajnoki tabellán.

Vasárnap – 17 óra:
Balatonkeresztúr–Karád
Akár még a bajnok Lelle mögé a második helyre is odaérhet a Balatonkeresztúr. Ehhez viszont be kell(ene) gyűjtenie a pontokat.

Vasárnap – 17 óra:
Nagybajom–Balatonlelle
Erre mondják, hogy pikáns ütközet. Bajnokként érkezik vasárnap Nagybajomba a Balatonlelle, s szeretnék megőrizni a tavaszi veretlenségüket.

Vasárnap – 17 óra:
Kaposmérő–Mezőcsokonya
Bár búcsúzik a Kaposmérő, mégis szorgalmasan rugdossák a gólokat és szerzik a pontokat. Ez lesz megye egyes csapatként az utolsó hazai fellépésük, s akár meg is pecsételhetik a Mezőcsokonya sorsát.

-->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!