Sport

2017.05.14. 18:55

Az ötödik helyen zárta a bajnokságot a Csurgói KK

Idegenben győzött és az ötödik helyen végzett a Csurgói KK együttese az NB I.-es férfikézilabda-bajnokságban.

Huszár Hajnalka

B. Braun Gyöngyös–Csurgói KK 23–29 (10–13)
Gyöngyös, Városi Sportcsarnok, 500 néző. Vezette: Dobrovits, Tájok.

A két Mikita gólváltásával indult a találkozó, előbb Matej szerezte a hazaiak első találatát, amelyre csurgói részről Jakub válaszolt. Ezután 2–2 találat esett mindkét oldalon, és a félidő derekáig fej-fej melett haladt a két csapat. Innen azonban Faluvégi és Pordán vezérletével elhúzott a Csurgó és a hazaiak csak a félidő utolsó pillanatában tudták három gólra csökkenteni a különbséget.

A második játékrész Loncar révén hazai találattal indult, de a Csurgó nem engedte sokkal közelebb az ellenfelét. Mikita ismét betalált, majd Pordán, Radjenovic is eredményes volt. A gyöngyösieknél Loncar többször is eredményes volt, így nem nőtt a különbség. A találkozó 53. percében még senki nem gondolta, hogy gyöngyösi részről Urbán találata lesz az utolsó hazai gól, pedig ez történt. Innen már csak Csurgó szerzett zsinórba négy találatot, és állította be a végeredményt,
– Jobban örültem volna, ha csak ötvennégy percig tart a mérkőzés, mert az utolsó hat percben lett csak nagyobb a különbség – értékelt a találkozó végén Nyigrini Tibor, aki játékosként is segítette csapatát. Sajnos a végjátékban a Csurgó jól használta ki hibáinkat, így alakult ki ez a tetemes különbség. A mérkőzés nagyobb részében tartottuk a lépést a vendégeinkkel, és igyekeztünk egy színvonalas meccsel búcsúzni.

Mindkét csapat játékosait dicséret illeti, hiszen mindent megtettek a győzelemért – mondta Sótonyi László, a somogyiak mestere. – Nekünk ezúttal jobban működött a támadójátékunk, ennek köszönhetjük a győzelmet. Örülök, hogy az utolsó találkozónkat megnyertük, így jó érzéssel térhetünk a nyári pihenőre.



B. Braun Gyöngyös: Hudák – Urbán 1, Malandrin 1, Juhász K. 4, Hegedűs M. 3, M. Mikita 2, Kovacsics. Csere: Rózsavölgyi, Holló M. (kapusok), Duris, Sipeki, Németh T. 3 (1), Reznicek 1, Becsirovics 3, Loncar 5, Jóga. Vezetőedző: Nigrinyi Tibor
Csurgói KK: Balogh T. – Varjú 4, Asztrasapkin 3 (1), Hadziomerovics 1, J. Mikita 5, Pordán 5, Oslak 1. Csere: Bartucz (kapus), Radjenovics 2 (1), Faluvégi 7, Rodrigues, Géczi, Hanusz 1, Halász. Vezetőedző: Sótonyi László.
Kiállítások: 6, ill. 6 perc.
Hétméteresek: 1/1, ill. 3/2.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!