Sport

2017.05.20. 20:03

Játék nélkül gazdagodott három ponttal a Rákóczi

Nem érkezett meg a Diósd csapata Kaposvárra, így elmaradt a Kaposvári Rákóczi FC bajnoki mérkőzése az NB III. Nyugati csoportjának 32. fordulójában.

Klein Péter

Már az előző héten sejteni lehetett, hogy nincs minden rendben a Diósd háza táján, a Pest megyei csapat játékosai ugyanis az előző fordulóban sem akartak kiállni a Csepel ellen. Akkor, ha egy órás késéssel is, de lejátszották a találkozót, ezen a héten azonban hiába várták őket a kaposvári Cseri úton.
– Ha most viccelni akarnék, akkor azt mondanám, hogy megvan sorozatban a hatodik győzelmünk is – mondta elszomorodva Artner Tamás, a Kaposvári Rákóczi FC vezetőedzője. – Sajnálom, hogy nem jött el az ellenfél, a játékosok becsülettel készültek egész héten, bíztunk abban, hogy egy jó mérkőzésen, sok gólt lőve kiszolgáljuk a közönséget. Emellett Hujber Tamást is szerettük volna a gólkirályi cím felé terelni.
A vezetőedző mellett a játékosok is csalódottak voltak, nem beszélve szurkolókról, akik feleslegesen látogattak ki a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia centerpályájára.


A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) versenyszabályzata szerint, ha a mérkőzés elmaradásában az egyik csapat vonatkozásában a versenyügyi felelősség megállapításra került, akkor a három bajnoki pontot 3–0-ás gólkülönbséggel a másik csapat javára kell igazolni. Jelen esetben a kaposváriak játék nélkül gyűjtötték be a három pontot, azonban minden esély megvolt arra, Szakály Attiláék egy nagyobb gólarányú győzelmet aratnak, a már biztosan a kieső helyen záró Diósd felett.

[caption id="" align="aligncenter" width="650"] Igazi örömfoci volt a rögtönzött mérkőzésen.
[/caption]


A kaposváriak bíznak benne, hogy a diósdiak egyáltalán nem fair play tette nem zökkenti ki őket eddig remek formájukból, hiszen a következő fordulóban (az eredményektől függően) igen fontos mérkőzés vár rájuk az FC Ajka otthonában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!