Sport

2017.06.04. 21:29

Gólzáporral és bronzéremmel zárta a szezont a Rákóczi

A Gyirmót FC Győr második csapatát fogadta a Kaposvári Rákóczi FC az NB III. Nyugati csoportjának utolsó fordulójában. A somogyi zöld-fehérek már a szünetig négygólos előnyre tettek szert, amit a második játékrészben tovább növeltek.

Klein Péter

A már biztos harmadik kaposváriak utoljára léptek pályára ebben a szezonban, s nem csak közönségüktől, hanem a Cseri úti pályától is búcsúztak, hiszen a következő szezont már a megújult Rákóczi-stadionban kezdi a csapat.


Artner Tamás együttese pazarul kezdte a találkozót, s villámgyorsan kétgólos előnyre tett szert. Előbb Nagy János lövésébe ért bele Nagy Krisztián, a labda így védhetetlenül vágódott a jobb alsóba (1–0). Két perccel később Hujber Tamás lopta el a labdát Tóth Lászlótól, így senkitől sem zavartatva tört kapura, s remekül lőtte ki a bal alsót (2–0). A hazaiak ezután sem álltak be védekezni, s folyamatosan nyomás alatt tartották a gyirmótiak kapuját. A hazaiak előnyét Kollega Krisztián növelte háromra, a szélső maga mögött hagyott mindenkit, s a kapus mellett a bal alsóba gurított. Ezzel még nem volt vége a vendégek vesszőfutásának, Pintér András egy ügyes labdaszerzés után távolról bombázott a bal alsóba, így már a szünet előtt 4–0-ra vezetett a Rákóczi.


A második félidőben egy-egy baloldali beadást követően előbb Ivancsics Gellért kapásból, (5–0) majd Kollega Krisztián fejjel (6–0) vette be Kovács Márk kapuját, így már fél tucatnál járt a Rákóczi. A hajárban Ivancsics Gellért még értékesítette a Fonyódi Bálint buktatásáért megítélt büntetőt, ezzel beállítva a végeredményt (7–0).
A Kaposvári Rákóczi FC gólzáporos győzelmet aratott utolsó bajnoki mérkőzésén, amelyet követően a bronzérem is a kaposvári labdarúgók nyakába került. 

Kaposvári Rákóczi FC–Gyirmót FC Győr II. 7–0 (4–0)
Kaposvár, Cseri út, 300 néző. V.: Sipos Katalin (Legeza, Molnár M.).

Kaposvári Rákóczi FC: Slakta – Nagy J., Ludánszki (Havas, 44. p.), Szabó A., Hadaró (Vajda R., a szünetben) – Nagy K., Szakály A., Pintér A. (Fonyódi, 67. p.), Ivancsics – Hujber, Kollega K. Vezetőedző: Artner Tamás.
Gyirmót FC Győr II.: Kovács M. – Veres, Nagy B., Aranyos (Király T., a szünetben), Horváth R. – Tóth L., Borkai (Fekete, 63. p.) – Irmes (Éri, 63. p.), Gelencsér, Kőris – Horváth D. Vezetőedző: Nagy László.

Gólszerzők: Nagy K. (7. p.), Hujber (9. p.), Kollega K. (36. és a 62. p.), Pintér A. (42. p.), Ivancsics (60. és a 84. p. – a másodikat 11-esből).
Sárga lap: Pintér A. (56. p.), Vajda R. (64. p.), Nagy K. (88. p.) illetve Király T. (81. p.), Tóth L. (83. p.), Gelencsér (87. p.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!