Vb 2022

2022.11.24. 14:05

Bárki játszik vb-meccset, a japánok összeszedik a szemetet

Nem az önfeledt örömködés volt az első a japán szurkolóknak a németek elleni diadal után a katari világbajnokságon. Japán a katari labdarúgó világbajnokságon, nagy meglepetést okozva 2:1 arányban, hátrányból fordítva legyőzte a jóval esélyesebb Németországot.

Sonline

Fotó: Eugene Hoshiko

A győztes csapat szurkolói azonban nem feledkeztek bele annyira az ünneplésbe a befejező sípszó után, hogy jó szokásukhoz híven ne takarítsanak el maguk után a stadionban – szúrta ki az M4 sport.

A katariak szerint elképesztő amit a japán szurkolók csinálnak, míg szerintük ez a természetes. A 2018-as labdarúgó-világbajnokságon komoly visszhangot kapott, hogy a Japán futballszurkolók – és mellettük a szenegáliak – egy része a meccsek után ott maradt a stadionban és összeszedte a szemetet amit saját honfitársaik hagytak szét.

A katari világbajnokságon ezt még tovább fokozták, ezúttal egy olyan meccs – a Katar-Ecuador összecsapás – után jelentek meg a stadionban, hogy rendet rakjanak és megpróbálják olyan állapotba hozni a nézőteret, amilyen a meccs előtt volt.

- Japánok vagyunk, és nem hagyunk magunk után szemetet, tiszteljük a helyet – mondták a Twitterre feltöltött videóban arról, miért takarítják ki mindig az adott stadionokat.

Forrás: M4Sport

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!