utolsó forduló

2017.11.09. 11:30

Afrikából még hárman befutnak a vb-re

Szenegál és Tunézia labdarúgó-válogatottja selejtezőcsoportjának utolsó helyezettjével szemben vívhatja ki a részvételt a jövő évi világbajnokságra, míg Elefántcsontpart és Marokkó egymás ellen dönti el, melyikük lesz ott az oroszországi tornán.

Az utolsó fordulóban elsőként Szenegál nyerheti meg a csoportját, amennyiben győz a Dél-afrikai Köztársaság válogatottjának vendégeként. A polokwanei összecsapás újrajátszott mérkőzés lesz, ugyanis a tavalyi találkozó eredményét (2-1 Dél-Afrika javára) a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) utólag törölte, mivel az időközben örökös eltiltással sújtott ghánai Joseph Lamptey játékvezető a találkozóval összefüggő fogadásban volt érintett, ezért szándékosan csalt.

Mindez azt jelenti, hogy a két csapat négy napon belül kétszer is megmérkőzik egymással, azaz még a jelenleg négy ponttal a csoport utolsó helyén álló dél-afrikaiaknak is van esélyük kijutni a vb-re.

A sérülésből visszatérő Sadio Manéval megerősített Szenegálnak a két mérkőzésen két pontra van szüksége vb-szereplésének biztosításához.

Az A csoportban Tunézia várja a legkedvezőbb helyzetben az utolsó fordulót: az észak-afrikai ország válogatottjának hazai pályán elég a döntetlen a csoport utolsó helyezettje, Líbia ellen a biztos kvalifikációhoz. Ha ez sikerül, 2006 után lesz ismét ott a vb-n.

A C csoportban „ki-ki” mérkőzést vív egymással Elefántcsontpart és Marokkó: amelyik csapat nyer, ott lesz Oroszországban. Az elefántcsontparti Abidjanban sorra kerülő találkozón a döntetlen az egypontos előnyben lévő Marokkónak kedvez, így a hazaiaknak – akik sorozatban negyedik világbajnokságukra juthatnak ki – nyerniük kell. Ha Marokkó legalább döntetlent ér el, 1998 után szerepelhet ismét világbajnokságon.

Nigéria (B csoport) és Egyiptom (E csoport) már korábban biztosította csoportelsőségét, ezzel vb-részvételét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!