kézilabda

2019.05.06. 11:11

Elverte a Fradit a Csurgói KK

Nagy lépést tett a Csurgó az 5 hely és ezzel a nemzetközi porondon való szereplés megszerzéséért a Ferencváros legyőzésével.

Huszár Hajnalka

 

FTC–CSURGÓI KK 31–34 (19–18)

Elek Gyula Aréna, 300 néző. V: Herczeg, Südi

FTC: Mijatovics – Szakály 2, Pordán 3, ANCSIN 11 (3), Debreczeni 1, PRAINER 4, Holdosi 3. Csere: Zernovic (kapus), Andjelics, Oláh, IMRE B. 5 (2), Bali, Kovacsics 2, Lukács P. Edző: Horváth Attila

CSURGÓ: Zaponsek – VASZICS 11 (4), Toszkics 3, Oslak 3, ASZTRASAPKIN 4, Cehte 3, Kovacevic 3. Csere: Füstös (kapus), Hadziomerovic 1, KERKOVITS 2, Hanusz 3, Farkas T. 1, Szeitl. Edző: Bencze József

Kiállítások: 10, ill. 16 perc

Hétméteresek: 6/5, ill. 4/4

Mind a két együttes tartalékosan állt fel a bajnoki találkozóra, csurgói oldalon Vasvári, Balogh és Nagy Szabolcs játékára sem számíthatott Bencze József vezetőedző, míg a Fradi részéről, Schuch, Bujdosó és Orjonikidze sem szerepelt a találkozón. Tudtuk, hogy nem lesz könnyű győznünk a Fradi otthonában, hiszen hazai pályán különösen veszélyesek, de mindent egy lapra tettünk fel, és sikerült megvalósítani az elképzeléseinket-így behúztuk a két bajnoki pontot mondta a találkozó végén Bencze József a csurgóiak mestere.

Csurgói találattal indult a csata és Vasics találataival csak Ancsin tudta felvenni a venni a versenyt. A kapusok egyik oldalon sem remekeltek, így záporoztak a gólok. A Fradi fiataljai nem engedték ellépni a Csurgót, sőt a félidő végére, még a vezetést is megszerezték.

A második játékrész elején beindult a csurgói henger és nem csak kiegyenlitettek, de a vezetést is átvették. A Fradi támadójátékába becsúszó hibákat a vendégek könyörtelenül kihasználták, így többször is elhúztak a fővárosiaktól, de a lelkes fiatalok, többszir is felzárkóztak. A végjátékban győzőtt a rutin így a két bajnoki pont megérdemelten került Somogyországba.

Amíg a fiatalok bírták erővel, extrát játszottak úgy, hogy alig volt kapusteljesítmény. Nehéz sorozaton vagyunk túl, és ez is egy nehéz mérkőzés volt – értékelt Horváth Attila a FTC vezetőedzője. A második félidőben a fiatalok elfáradtak, így a hibáinkat könyörtelenül kihasználta a Csurgó.

A Fradi fiatal sora, megerősítve Ancsinnal, nehéz feladat vol, sokáig nem is találtuk az ellenszerét- mondta Bencze József.Nem volt jó a védekezés, most a kapusaink sem remekeltek. Nagy szívvel játszottunk, nekünk létfontosságú volt ez a győzelem az ötödik helyért, ezt megszereztük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában