röplabda

2019.06.11. 12:10

Kaposváron folytatja az élvonal egyik legjobbja

Szpin Renáta és Tálas Zsuzsanna szerződtetése után újabb kiváló sportolónő érkezését jelentette be az extraligás kaposvári női röplabdaklub vezetése. Az 1. MCM-Diamant KNRC együttesében folytatja pályafutását a magyar élvonal egyik legjobb játékosa, Tatjana Matics, aki az elmúlt évadban a kupagyőztes és bajnoki ezüstérmes Fatum Nyíregyháza csapatkapitánya volt.

Molnár Gábor

A 30 esztendős szerb nyitásfogadó-ütő összes eddigi klubjában belopta magát a szurkolók szívébe, alázatos, csupaszív játékkal segítette csapatait a célok elérésében. A remények szerint ez nem lesz máshogy a somogyi megyeszékhelyen sem.

Tanja Matics több száz szerb élvonalbeli mérkőzéssel a háta mögött, a patinás Szpartak Szabadka korábbi csapatkapitányaként 2015 nyarán érkezett hazánkba, és előbb két éven át játszott Békéscsabán, majd két szezont húzott le Nyíregyházán. A csabaiakkal mindent megnyert, amit csak itthon lehetett: a bajnokságban és a Magyar Kupában is két-két elsőséggel gazdagodott, emellett egy Közép-európai Liga elsőséget is begyűjtött. A nyíregyháziakkal két alkalommal hódította el a Magyar Kupa-trófeát, és az idén, illetve tavaly is bejutott a bajnokság döntőjébe, ahol végül ezüstéremmel zárt. A tapasztalt röplabdázó pályafutásának újabb állomása Kaposvár, és érdekesség, hogy augusztustól újra együtt dolgozhat korábbi edzőjével, Sasa Nedeljkoviccsal.

– Elsősorban Sasa Nedeljkovic személye miatt döntöttem Kaposvár mellett, hiszen korábban már dolgoztunk együtt Szabadkán, majd Békéscsabán is – mondta a nyitásfogadó-ütő. – Emellett szükségem volt egy kis környezetváltásra, hogy egy új csapattal, egy új közegben ismét eredményesen tudjak majd szerepelni. Jó csapatunk lesz, mert Sasa és a vezetőség igyekszik megtalálni a megfelelő játékosokat, és bízom benne, hogy összességében sikeres évünk lesz majd.

Matics az elmúlt hétvégén már közelebbről is megismerkedett új lakhelyével, illetve a helyszínen tekintette meg a magyar női és férfiválogatott soros Európa Liga-összecsapását a vadonatúj Kaposvár Arénában.

A kaposváriak a 2018/2019-es évadban 31 bajnoki mérkőzésükből 29-et megnyertek, és az ötödik helyen fejezték be a pontvadászatot, ami az elmúlt tíz év legjobb eredménye volt. A Diamant a következő szezonban szeretne versenyben lenni a legjobb magyar csapatokkal az előkelő helyezésekért, emellett pedig, története során először, a nemzetközi porondon is szeretné letenni a névjegyét, ugyanis benyújtotta szándéknyilatkozatát a Challenge Kupa-indulásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában