Kézilabda EHF kupa

2017.10.15. 15:59

Óriási csalódás a Csurgói KK kiesése

Egy minden szempontból elképesztő mérkőzésen maradt alul a Csurgó az EHF Kupa második fordulójában, és ezzel a vereséggel búcsúzott is a nemzetközi porondtól.

Huszár Hajnalka

A csapat a hazai találkozón kilenc gólos előnyt harcolt ki, és bár megnyugtatónak tűnt ez a különbség Sótonyi László vezetőedző csapata igyekezett felkészülni a visszavágóra.

– Az első meccs után azt mondtam, hogy a visszavágóra is maximálisan fel kell készülünk. Így tettünk, sokat gyakoroltunk mégis kiestünk – nyilatkozta Sótonyi László. – Sajnos játékosaimnak nincs nemzetközi tapasztalatuk, nem úgy mentek bele a meccsbe, ahogy kértem és vártam -mondta. Szurkolóink csalódottak, de személy szerint én is, és játékosaim is azok Nem volt védekezésünk, a támadásainkban sok volt a technikai hiba és a sok kihagyott ziccer, az elpuskázott helyzeteknek ez lett a vége.

Nehezen indult a találkozó, pedig a csurgói szurkolók hazai hangulatot varázsoltak a sportcsarnokba. A teljesen felszabadultan játszó zágrábi fiatalok már a találkozó elején három gólos előnyre tettek szert. A vendégek első gólját Hanusz szerezte, majd pár percen belül labdát is szerzett, és úgy tűnt kicsit megnyugszik a csapat. Hiába voltak Bartucz védései a szélsők rendre kihagyták a helyzeteiket és csak a 27. percben sikerült az egyenlítés. A félidő végén mégis a hazaiak örülhettek, hiszen egy szerencsés találattal két gólos előnyből várhatták a folytatást.

A második játékrészt a Csurgó kezdte, de az első két gólt a hazaiak szerezték így Sótonyi László már a félidő elején kikérte az idejét, hogy rendezzék a soraikat. Az időkérés utáni pillanatokban a versenybíró jelezte, hogy több játékos van a pályán, így Bartucz Lászlót kiállították az izraeli játékvezetők. Ez az emberhátrányos helyzet azt eredményezte, hogy a Csurgó ismét két gólt kapott egymás után, megzavarodott,a játékosok kapkodtak, így Sótonyi László rövid időn belül ismét időt kért. Ez után sikerült bevenni a kiválóan védő Grahovác kapuját, ám ezután ismét emberhátrányba került a Csurgó, előbb Szeitl, majd Ferreira kényszerült pihenőre. A drámai utolsó 10 percben a Csurgónak a 25 dobott gól is elég lett volna a továbbjutáshoz, de 6 másodperccel a vége elött a hazaiaknak sikerült a lehetetlen, és 10 gólos különbséggel kivívták a továbbjutást.

– Egyetemistáimon nem volt nyomás, a Csurgó volt az egyértelmű esélyese a találkozónak – mondta Vlado Sola vezetőedző. – Csak álmodtam, hogy tízzel nyerünk, de sikerült megvalósítanunk az álmainkat. Tartottam tőle, hogy túl korán vezettünk nyolc-kilenc góllal, félő volt, hogy a végét nem bírjuk. A szerencse is mellettünk volt az utolsó pillanatban így nagyon örülünk a továbbjutásnak.

– Csalódott vagyok, nem ezt vártam a mai mérkőzésen – értékelt Sótonyi László. – Hibáink megbosszulták magukat, a védekezésünk nem állt össze, a kapusoknak sem volt jó napjuk. A bajnokságban két nehéz mérkőzés vár ránk, szerdán a Budakalász látogat hozzánk, a hétvégén pedig Dabasra utazunk. Rendeznünk kell a sorainkat, ez, és a felkészülés a bajnoki találkozókra lesz most a legfontosabb feladatunk.

RK DUBRAVA (horvát)–CSURGÓI KK 36–26 (14–12)

Zágráb, 800 néző. V: Dan, Faran (izraeliek)

DUBRAVA: D. Gravohac – Vida 3, BUNETA 6 (3), Maricic 5, RADOS 6, Medic 2,

KELEMEN 4. Csere: GODEC 6, Ples, Volar 4, Suker, Vinkovic, Sutalo, Samardzic, M.

Grahovac, N. Grahovac. Edző: Vlado Sola

CSURGÓ: Bartucz. – Vasics 5, Oliveira, Ferreira 1, Hanusz 5, Mikita J. 1, Szeitl

2. Csere: Balogh T (kapus), Vasvári, Varjú 1, Jerebie 3, Radjenovics 2, Tóth A. 1,

Gazdag, Cehte 5, Géczi. Edző: Sótonyi László

Kiállítások: 12, ill. 10 perc

Hétméteresek: 3/3, ill. –

Továbbjutott: a Dubrava, 60–59-es összesítéssel

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában