labdarúgás előzetes

2019.09.27. 18:01

Otthon csak nyerő, 187 perce gólt sem kapó Siófok a Soroksárt fogadja

A legutóbbi szezonban hetedik, ezúttal tizenkettedik helyen álló Soroksárt fogadja az újabb siker reményében az eddig még hibátlan hazai mérleggel bíró, feljutó pozícióban lévő BFC Siófok vasárnap, 17 órakor.

Keszthelyi Zoltán

Fotó: NemA

 

Remek szezont fut a BFC Siófok, amiben hatalmas szerepe van a hazai pályán nyújtott teljesítménynek. A kék-sárgák az egyetlenek, akik még nem hibáztak saját közönségük ellőtt; négy bajnokiból négyet megnyertek! A lejátszott háromszázhatvan perc alatt mindössze két gólt kaptak, rúgtak viszont hetet, legyőzték többek közt a listavezető Győrt, illetve a Gyirmótot is. Ezt a sorozatot kellene folytatniuk a Soroksár ellen azoknak a balatoniaknak, akik a Győr mögött a második legkevesebb gólt kapták (6) eddig a bajnokságban. Hutvágner kapuját immár 187 perce nem tudták bevenni az ellenfelek!

Nem lesz könnyű persze ez a Soroksár elleni mérkőzés, még akkor sem, ha a vendégek nem nyerni járnak Siófokra, utoljára ez öt éve sikerült nekik. A „Sori” ebben a szezonban sem vitézkedett idegenben, ám három verség után megszerezte első sikerét Szombathelyen (1-0). Igaz, ezt követően legutóbb, hazai pályán viszont kapott egy sima négyest a Gyirmóttól, melynek első két találatához hatalmas szerencse is kellett, így alakult ki a fölényes győzelmük. Ez viszont már tizenegy napja volt, azóta Farkas Balázs, Frőhlich, Völgyi, Pölöskei négyes is Lipcsei Péter vezetőedző rendelkezésére áll. Ha pedig hozzátesszük, hogy az említettek mellett a trénernek olyan labdarúgói is vannak, mint a három gólnál járó Korozmán, illetve a duplázó Lőrinczy, Orosz, Huszák trió, melyből az utóbbi Gárdossal és Pál Andrással együtt Siófokon is megfordult, akkor nem szabad lebecsülni az ellenfelet. Még akkor sem, ha náluk kevesebb pontot idegenben csak a Vác és Csákvár szerzett, szám szerint nullát.

Remélhetőleg az említett tizenegy napnyi bajnoki szünet nem törte meg a balatoniak lendületét, akik közül néhány labdarúgó szusszanhatott is, hisz Edelényben játszott hétvégi Magyar Kupa meccsre hét labdarúgóját el sem utaztatta Gál István vezetőedző, ám így is héttel verték a megyei első osztályú klubot. Akinek szüksége volt rá tehát pihent, akinek pedig sikerélmény és játéklehetőség kellett az megkapta, aminek köszönhetően remélhetőleg ott tudják folytatni a balatoniak, ahol a Dorog ellen abbahagyták.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában