fotók

2021.10.04. 08:54

Ütközés lett a büntetőfékezésből Kaposváron

K.G.

Közúti veszélyeztetéssel vádol a Kaposvári Járási Ügyészség egy 50 éves férfit, aki többször is büntetőfékezett azért, mert az elé besoroló sértett miatt csökkentenie kellett a sebességét. A férfi 2020 novemberében Toponár irányából közlekedett Kaposvárra. A sértett vele azonos irányba haladt szabályosan, de lassabb tempóban, majd amikor a négysávos út két sávosra szűkült, kellő távolságban besorolt a vádlott gépkocsija elé. A vádlott dühös lett, mert a másik autós miatt csökkentenie kellett a haladási sebességét, ezért rádudált, illetve rávillogott a sértettre, majd meg is előzte őt.

Az előzés után, a sávba való visszatérésekor indokolatlanul fékezni kezdte a gépkocsiját azért, hogy a sértettet megleckéztesse, amit gyorsítás után megismételt, így a sértettnek kétszer is fékeznie kellett az autójával. Harmadszor is büntetőfékezést alkalmazott, ekkor azonban a sértett már nem tudta elkerülni az ütközést, és a személygépkocsija elejével a vádlotti autó hátuljának ütközött. A vádlott által előidézett veszélyhelyzetben senki sem sérült meg. Az ügyészség azt indítványozta, hogy a Kaposvári Járásbíróság a vádlottra próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést és pénzbüntetést szabjon ki, valamint tiltsa el a közúti járművezetéstől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!