Választás 2010

2010.04.12. 17:35

A változásra szavaztak az emberek

Somogyban totális Fidesz-KDNP-siker született. A történelmi győzelmet aratott képviselőket kérdeztük a választásról és a jövőről.

SH összeállítás

Gelencsér AttilaKaposvár 2-es számú választókerület: – Az emberek a szavazással megerősítették a változás iránti igényüket, amit a velük folytatott párbeszédek során tapasztaltam. A változás eredménye kell legyen, hogy az itt élők munkahelyhez jussanak, biztonságban érezhessék magukat, megfelelő színvonalú szolgáltatásokat kapjanak, és sikeresek legyenek a saját országukban. A legfontosabb dolgom, hogy továbbra is párbeszédet folytassak az általam képviselt településeken élőkkel. Ezért megyek vissza a következő egy hónapban mind a 67 településre, s így a somogyiakat és érdekeiket tudjam képviselni az országházban, a kormánynál, mindig és mindenhol.

Heintz TamásKaposvár 1-es számú választókerület:Kaposváron az emberek túlnyomó többsége úgy gondolta, hogy új korszaknak kell kezdődnie április 11. után. Ám a választásnak koránt sincs vége, az ország jelentős részén tovább küzdenek a voksokért a pártok. Korai volna tehát arról beszélni, hogy ennyi volt a választás. Ugyanakkor el kell kezdeni Kaposváron azt a munkát, ami a kampány során is vezérelt bennünket: sokat kell találkozni az emberekkel, meg kell tőlük kérdezni, mit szeretnének, s azt kell képviselni az országgyűlésben. Szigorúan és alázattal kell viselni a győzelmet, ami nem az enyém, hanem a kaposváriaké.

Móring József Attila, Somogy 4. számú választókerület: – Jelenlegi információim alapján külön frakciója lesz a KDNP-nek az új országgyűlésben, s ahogy eddig, ezt követően is ennek leszek a tagja. Bár nem valószínű, hogy a Fidesz-KDNP-nek szavazatok fognak hiányozni a kétharmados többséghez, a Jobbikkal való együttműködés teljességgel kizárt lenne, s ennek magyarázataként elég az elmúlt hetekben tett megnyilvánulásaikat felidézni. Az általam képviselt térségben, a balatonboglári választókerületben az első és legfontosabb teendő annak elérése, hogy legyenek munkahelyek, s erre konkrét elképzeléseink vannak. Ezek megvalósítását pedig nem fogjuk halogatni, mert a kormányalakítás viszonylag gyorsan megy majd, hiszen koalíciós tárgyalásokra nem lesz szükség, tehát idejében ki fog derülni minden.

Gruber Attila, Somogy 3. számú választókerület: – Minden jel arra utal, hogy a Fidesz stabil kormányzásra készülhet. Ha az általam képviselt térséget, a balatoni turisztikai területet nézzük, akkor az elsődleges, hogy az elhibázott, átgondolatlan adójogszabályok módosítását felül kell írni. Gondolok elsősorban az üdülési csekkre, hiszen számos alkalommal hangoztattam, hogy Siófokon nem egy szálloda a bevétel hatvan-hatvanöt százalékát ebből realizálta, s ők most súlyos veszteséget szenvednek el. Bár az idei szezonnal kapcsolatban szkeptikus vagyok, de ha a siófoki húsvéti rendezvény példáját nézem, akkor azt mondom: a vállalkozói összefogás bíztató. Ha ez megmarad, akkor nekem azon kell dolgoznom, hogy a jogszabályi hátteret biztosítani lehessen a turizmus újbóli lendületéhez.

Szászfalvi László Somogy 5. választókerület: – Történelmi jelentőségű választásra került sor vasárnap Magyarországon. Megköszönöm mindenkinek, aki elment szavazni, aki támogatott, s aki tett ezért a sikerért, hiszen az elmúlt hónapban rengeteget dolgoztunk. A legfontosabb feladat: szeretnénk elérni, hogy az ország életében valóban történelmi jelentőségű változások kezdődjenek. Vagyis a politikusok odaforduljanak a hétköznapi emberek és problémáik felé, továbbá, meginduljunk az újjáépítés útján, és a társadalommal együtt, közösen építsük újjá Magyarországot.



Karvalics Ottó Somogy 6-os számú választókerület: – Nem az én győzelmem ez, hanem a választóké. A többség végre elérte azt, amit már régóta akart: váltást az ország irányításában. Nagyon bíztunk benne, hogy elegendő lesz a mellettem voksolók aránya, és nem lesz szükség a körzetünkben újabb fordulóra. Tiszta, mocskolódástól mentes választást reméltem, és az első forduló ilyen volt, azonban egy esetleges második forduló már nem biztos, hogy ilyen lett volna. Országgyűlési képviselőként ebben a körzetben az úthálózat fejlesztését és új munkahelyek megteremtését tartom a legfontosabbnak: tűzön-vízen át igyekszem majd ezeket megteremteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!