kemény ellenfél

2018.07.04. 12:01

Svensson: az angolok nem velünk akartak találkozni

A svéd válogatott játékosa szerint következő ellenfelüknél nincs olyan, aki szívesen mérkőzik meg velük a világbajnokság szombati negyeddöntőjében Szamarában.

Gustav Svensson and Albin Ekdal (R) of the Sweden national football team celebrates after the 2018 FIFA World Cup match, Round of 16 between Sweden and Switzerland at Saint Petersburg Stadium on July 03, 2018 in St. Petersburg, Russia. (Photo by Igor Russak/NurPhoto)

Gustav Svensson újságírói kérdésre válaszolva elmondta: újra és újra azt látják az ellenfeleiken, hogy a svéd egy olyan csapat, amellyel senki sem játszik szívesen, mert nagyon kevés gólszerzési lehetőséget lehet kidolgozni ellene.

A svédek a négy mérkőzésük közül három alkalommal nem kaptak gólt az oroszországi vb-n, a csoportkörben a dél-koreaiak (1-0), a mexikóiak (3-0), majd a nyolcaddöntőben a svájciak (1-0) ellen maradt hibátlan a védelem, amelyet csak a csoportkör után búcsúzó németek (1-2) tudtak feltörni.

A nyolcaddöntőben a továbbjutást érő találat szerzője, Emil Forsberg szerint „bárhová mentek és bármelyik riválissal” találkoztak, annak „rémálommal” ért fel a svédek elleni összecsapás.

„Nem számít, hogy kivel játszunk, nagyon keményen meg kell dolgoznia ellenünk a győzelemért”

- mondta Forsberg. Hozzátette: hisznek abban, hogy nagy tettekre hivatott a csapat.

A vb-ken egyszeres ezüst- (1958) és kétszeres bronzérmes (1950, 1994) svédek legutóbb 24 évvel ezelőtt jutottak a négy közé, azóta két vb-n vettek részt (2002, 2006), de egyszer sem „élték túl” a nyolcaddöntőt.

Gareth Southgate, a negyeddöntős ellenfél szövetségi kapitánya a svédekről elmondta, hogy a múltban sokszor lebecsülték őket. Ez már csak azért is hiba volt, mert az angolok 1968 és 2011 között 43 évig nyeretlenek maradtak a svédekkel szemben. Ebben az időszakban a skandinávok négyszer nyertek, míg hét találkozó döntetlennel végződött. Az angolok a 2002-es és a 2006-os vb csoportkörében sem bírtak a svédekkel, előbbi találkozó 1-1-es, utóbbi 2-2-es döntetlennel ért véget. Az angoloknak a 2012-es Európa-bajnokságon sikerült megtörni a nyeretlenségi sorozatukat, akkor a csoportkörben 3-2-re győztek.

Borítókép: Gustav Svensson (középen)

Igor Russak/NurPhoto/AFP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!