Vélem-én

2006.12.21. 08:50

Ünnepi készülődés

Életemben nem vártam ennyire az esztendő végét, mint az idén. S még véletlenül sem a gátlástalan szilveszteri vedelés és az éjfélkor szokásos töltött káposzta-virsli-korhely leves Bermuda-háromszög, vagy az újévi lencsefőzelék hoz lázba, sokkal inkább a remény, hogy ennél csak jobb jöhet jövőre.

Vas András

 Még akkor is, ha a konvergenciaprogram hatásai természetesen nem állnak meg lakásunk küszöbén, azaz vélhetően beigazolódik az időtlen idők óta hangoztatott jóslat: rosszabbul élek majd, mint négy éve.

Ám úgy gondolom, Csernus doktor szavaival még ezt is bevállalom, ha a házi kassza apadása mellett némi nyugalmat remélhetek. Ez persze egyelőre hiú ábránd, hiszen a politikai riválisok által feltüzelt két oldal évek óta tartó háborúja a lövészárkokból az idén már a nyílt harcmezőre költözött, s jelen állás szerint hiába minden próbálkozás az ellentáborok józanabb képviselőitől, ma még csak a csendes többség kívánja a pokolba a hangadókat.

A magukat forradalminak és nemzetinek nevező szervezetek ugyanis megnyitották az év végi hajrát: ezúttal a Batthyány-örökmécsesnél gyülekeztek híveikkel, hogy aztán végigjárják „hős fiaink útvonalát”, melyet október 23-án nem tehettek meg, ugyanis a megemlékezésnek „állami terror állta útját”. Elmentek Budapest több pontjára, így a Corvin közbe, a Blaha Lujza térre és a Ferenciek terére. A megemlékezés a szervezők szerint egyúttal kormányellenes tüntetés is volt. Persze továbbra is szigorúan a nép nevében.
Mindezt négy nappal Szenteste előtt. Ez ám az adventi készülődés...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!