Vélem-én

2006.12.12. 09:08

Utólag már szabhatjuk

Nemi szervét evésre kínálta - állt volna az általános iskolás ellenőrzőben, ha Heintz Tamás országgyűlési képviselő néhány évtizeddel korábban ragadtatta volna magát olyan kiszólásra, mint tette azt hétfőn a parlamentben.

Vas András

A tavaszi választások során a kaposvári körzetben ezüstérmet szerzett, listáról bekerült honatya ugyanis elégedetten tottyant székére és fogadta a frakciótársak váll-lapogatásait - az egészségbiztosítási felügyeletről szóló törvényt elutasító - dörgedelmes beszéde végén, melyet egy Kapjátok be! kitöréssel nyomatékosított.

Az országgyűlési képviselősége mellett kaposvári városatyaként és a kaposfüredi részönkormányzat vezetőjeként, civilben amúgy orvos honatya ezzel szép hagyományokat folytatott a T. Házban. Az egyszerű bekiabálásokkal - mint Hordót a zsidónak! vagy Tolvajbanda! - persze nem tud versenyre kelni, ám a bekapcsolva hagyott mikrofonok kategóriájában - avagy az Utólag már szabhatjuk klubban - máris pontszerző helyre került.

A dobogó tetejéhez persze valami velősebbet kellett volna mondania, hiszen az MSZP-s Szabó Zoltán helye egyelőre betonbiztos: a 1999-es "Baszd meg, baszd meg a kurva anyád"-dal bármelyik gengszterrapper tesóvá fogadná. A többiek - Lányi Zsolt (hajdani FKGP), Tóth Sándor (MSZP), Kis Zoltán (SZDSZ) - egy jóval egyszerűbb, kevésbé cirkalmas "Kurva anyád!"-ig jutottak. Őket viszont vélhetően beérte Heintz Tamás, hiszen legalább valamiféle egyediséget hozott az elszálló ajánlások közé, beírva ezzel Somogy nevét a magyar parlamentalizmus aranykönyvébe.

Ezek is érdekelhetik