Vélem-én

2011.11.16. 07:30

Bölények a díványon

Új szereposztás kell. Arra kérlek benneteket, akik az elmúlt években megjelenítették a szocialista pártot, hogy lépjetek egy kicsit hátrébb, és a háttérből segítsétek a közösséget – mondta Mesterházy Attila pártelnök az MSZP hétvégi kongresszusán, melyen egyúttal megfogalmazták a szocialisták jövőjének kulcsszavait: nyitott, modern, demokratikus, fegyelmezett és hatékony pártot akarnak.

Vas András

Mindkét felszólalás hatalmas tapsot kapott a jelenlévőktől, bár vélhetően akadtak, akik csak a rend kedvéért ütögették össze tenyerüket, hiszen tudták-értették, legyen bármily gyönyörű papírosban, színes szalaggal átkötve, az üzenet egyértelmű: a ti időtök lejárt. 

Merész lépés volt ez az elnöktől és támogatóitól, alig megszabadulván a belső – Gyurcsány-féle – ellenzéktől, azonnal új frontot nyitva nekirongyolni a párt bölényeinek – vagy ha úgy jobban tetszik: múmiáinak –, a rendszerváltás előtti időkből itt ragadt egykori MSZMP- és/vagy KISZ-funkciknak, akiknek szájából, valljuk be, még húsz évvel a diktatúra bukása után is furcsán hangzottak bizonyos fordulatok, még ha az ember nem is tette magáévá Tamás Gáspár Miklós örökbecsűjét, mely szerint kommunista kutyából nem lesz demokratikus szalonna.A válasz nem is késett sokat, alig ült el a tapsvihar, az egyik szólított máris felvette a kesztyűt. Lendvai Ildikó kijelentette, „a stafétaváltásban sem az javítja a csapatot, ha lassít az ember, mielőtt átadja a botot, hanem ha elvárja az előzéshez kellő sebességet a következőtől. Vagyis: ne kérj, hanem előzz! Légy tehetségesebb, érdekesebb!”

Ezek alapján szinte borítékolható, hogy a szocialista szereposztó dívány jó esetben is minimum piros selyemmel borított franciaágy lesz két rendezővel. Rosszabb esetben vörös lámpás ház...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!