peca

2020.10.14. 10:00

Sokra ment a sok keszeg a pontyóriások között

Rangos horgászversenyeket szerveztek az elmúlt héten Somogyban. A Balatonon nyolcadik alkalommal rendezték meg a Nemzetközi Balatoni Bojlis Horgászversenyt, amelyre 106 csapat nevezett. A Desedán pedig 14 csapat mérte össze tudását a 28. Klubcsapat Országos Bajnokságon.

Marosi Gábor

A desedai horgászverseny résztvevői szinte megállás nélkül kapkodták ki a pecabotokat a vízből, annyi kapásuk volt. Október 9-e és 11-e között neves, nemzetközileg is elismert horgászok csaptak össze egymással. A tét óriási volt, hiszen a győztes képviselheti majd hazánkat jövőre a szerbiai klub világbajnokságon.

Ambrus Tibor, a Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) versenysport irodavezetője elmondta, a csapatok nagyon sokat készültek a hétvégi versenyre. Többször ellátogattak a Desedára, hogy még jobban megismerjék a tavat, a bajnokság előtti héten pedig megállás nélkül gyakoroltak. A versenyzők kipróbálták a csalikat, a felszereléseket és a módszereket is.

– Komoly szakmai stábbal érkeztek a csapatok – fogalmazott Ambrus Tibor. – Öten horgásztak, de voltak tartalék pecások, segítők és edzők is. A verseny három napig tartott, naponta pedig négy órát horgásztak a résztvevők. Nagyon sok halat sikerült fogni, csapatonként hatvan és száz közöttit. A szektorgyőzelemhez azonban legalább tizenöt–húsz kilót kellett megakasztani. A kifogott halak több mint 90 százaléka dévér keszeg volt – hangsúlyozta a MOHOSZ versenysport irodavezetője.

A klubcsapat országos bajnokságot a WalterLand–Daiwa csapata nyerte meg.

Rekordfogás

Rekordszámú és súlyú pontyot fogtak ki a VIII. Nemzetközi Balatoni Bojlis Horgászversenyen. Szamosi Attila főszervező elmondta, hivatalosan csaknem 1200 halat, több mint 12,5 tonnát fogott ki a 106 csapat. Ennek a súlynak azonban a kétszeresét akasztották meg, de volt, amit nem mérettek le. Az összesítésbe csak az a nyolc hal számított bele, melyek egyenként legalább nyolc kilót nyomtak. A 187 órás versenyt a Provincial Team nyerte, több mint 146 és fél kilóval.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!