Fotók

2024.04.14. 19:36

Gyökerek és szárnyak segítik az alkotásban Máriát

Gyökerek nélkül elvisz a szél – ez a mottója Gerhátné Gál Máriának, akinek Gyökerek és szárnyak című natúrmontázs kiállítása az evangélikus templomban nyílt meg a hétvégén.

Kovács Gábor László

Mindig vonzották a régi tárgyak és a hagyomány. Népi motívumokat használ fel, elsősorban préselt növényekkel, valamint gránit őrleménnyel dolgozik. Vallja, hogy a hagyomány nem a hamu őrzését, hanem a láng továbbadását jelenti. A technikáját és a látásmódját egy kaposvári képzőművészeti szakkörben sajátította el, majd a saját ízlésére formálta. Csak természetes anyagokkal dolgozik.

Fotók: Lang Róbert

Megihlették a templomkazetták, ezért egy erdélyi utazáson felkereste a régi református és unitárius templomokat, de a szennai templom díszítéséből is merített. Rátalált a tulipán motívumra is. Nyolc éve kezdte a képzőművészeti alkotómunkát, és nyugdíjasként a saját gyönyörűségére csinálja. Szép gondolatokat akar elültetni az emberekben, és unokái a legnagyobb kritikusai.     

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában