Somogyi Nyugdíjasok

2024.04.16. 10:43

Versmondás követte a közgyűlést

Varga László

Versmondó találkozóval kötötte egybe közgyűlését a Főnix Nagyasszonyok Egyesülete szombaton. A kaposmérői faluházban megtartott eseményen mintegy negyven fő előtt Porkoláb Lászlóné elnök megnyitójában arról beszélt, hogy a rendezvényeken való megjelenést jelentősen meghatározzák a nagy földrajzi távolságok és nem kevés tagtársuk idős kora és betegsége, így azokon döntően vármegyénk nagyasszonyai tudnak részt venni. Ezt követően beszámolt a szervezet elmúlt évi tevékenységéről, szólt a 2024-es tervekről, illetve az egyesület pénzügyi helyzetéről is tájékoztatott. Ez utóbbival kapcsolatban elmondta, hogy az idén 1.4 millió forintot nyertek pályázaton, amelyet működési költségekre és az idei programokra költhetnek. 

A beszámoló és a tervezet elfogadása, majd a közös ebéd után a vármegyei nyugdíjasszövetséggel karöltve a költészet vette át a főszerepet. Az eseményt Várnai Zseni szép gondolatával nyitotta meg Halászi Attiláné elnökhelyettes, aki Márai Sándorról, valamint a 100 éve született Váci Mihályról és a 80 éve elhunyt Radnóti Miklósról is megemlékezett. Ezt követően a Nyugdíjasok Kaposvári Egyesülete Derű hangjai csoportja humoros előadásában Heltai Jenőtől a tökéletes feleséget és férjet mutatta be, az őket követő tizenkét versmondó pedig nagy költőink legszebb alkotásaiból válogatott. Közül nehéz lenne bárkit is kiemelni, de a már említett csoport, valamint Grofsics Jánosné József Attila Kései siratójának és Molnár Hajnalka Várnai Zseni Csodák csodája című versének szép előadása mindenképpen szót érdemel. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában