A CSATA

2023.09.10. 14:34

Harcoltak az idővel és az elemekkel

Hétpróbás ügyességi csapatjátékok, sportválasztó bemutatók és közönségtalálkozók a sportélet példaképeivel.

Vigmond Erika

Fotó: Vigmond Erika

Vízi és szárazföldi sportos formákat ötvözve sport és egészségfejlesztési napot szervezett a marcali fürdőben a Marcali Művelődési és Szabadidő Központ Nonprofit Kft. a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával. A program központjában a CSATA állt, mely ügyességi csapatjátékokra épült. A jelentkező 34 csapat tagjai átverekedték magukat a Ninja versenypályán, az Idegölő pályán karikát vezettek, fent kellett maradniuk a rodeó bikán, kiutat találtak a szabadulószobából, búvárrá kellett válniuk, hogy a medence alján megtalálják a kincset és elsöprő akadályt is le kellett győzniük. Végül megpihenhettek a Pilvax kávéházban, ám annak is feladatteljesítő ára volt.

Fotó: Vigmond Erika

A program ideje alatt Marcali, illetve a járás sportegyesületei is „sportválasztó” bemutatókat tartottak, - mint a Jóga Balaton, a Shinkyokushin Karate Klub, Marcali Városi Futball Club és a Marcali Városi Szabadidő Sportegyesület szakosztályai - ami professzionális freestyle extrém biciklis show-al egészült ki.

A sportélet példaképei közül Katus Attilával a világ- és Európa-bajnok sportolóval melegíthettek be a versenyző csapatok, Buzás Dorottya, az Exatlon Hungary harmadik szériájának döntőse pedig egészséges kóstolókkal, étkezés és edzés tippekkel várt mindenkit. A programnak kettős célja volt: az egyik a szabadidős sportmozgás népszerűsítse, a másik pedig, hogy az egészséges életmód jegyében ki lehet lépni a sportcsarnokok, tornatermek, edzőhelyiségek falai közül.

Fotó: Vigmond Erika

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában