Bulvár-celeb

2021.05.29. 10:03

Három napot adtak a vékony lánynak az orvosok, ducimodellé hízta magát

Shae Taylor már most jobban érzi magát, mint bármikor korábban.

14 évesen anorexiában és bulimiában szenvedett a most 19 éves Shae Taylor, aki akkor is kövérnek látta magát és sírt a tükör előtt, amikor már rég csont és bőr volt – írta a Daily Mail nyomán a Borsonline. A lány legszívesebben nem evett semmit, napokig elvolt élelem nélkül. Shane leggyakrabban addig edzett, míg el nem ájult, hogy még többet fogyjon. Ha szülei látták, hajlandó volt megenni az ételt, de utána egyből kihányta titokban.

Bár az osztálytársai állandóan cikizték, hogy úgy néz ki, mint egy zombi, ez nem, hogy bebizonyította volna neki, hogy túl sovány, hanem csak tovább mélyítette az étkezési problémáit és azt sugallta számára, hogy így kell folytatnia, hiszen ettől lesz még soványabb. Szülei 2017-ben léptek, látva a folyamatos súlyveszteséget. Shae egy évet töltött „rehabon”, ám Shae állapota nem javult.

2019-ben kórházba kellett szállítani, a keringése majdnem összeomlott.

Szívbeteg lett, a teste pedig annyira gyenge volt, hogy akkor is elájult, ha fel kellett állnia. Az orvosok azt mondták neki, ha így folytatja, mindössze három napja van hátra. Ez volt az a pont, amikor végre Shae is megértette, hogy nem jó az, amit csinál. Egy bentlakásos intézményben szépen lassan fejlődött, és olyan ételeket evett, amelyektől korábban rettegett, például tésztát és fagyit.

Shae most a közösségi oldalain próbálja bemutatni az ő útját, beavatja a követőit a valódi mélypontokba is – például, hogy most nem a soványsága, hanem a husija miatt bántják. Ám ez már őt nem érdekli, a súlygyarapodással sokkal jobb lett a kapcsolata a családjával is, hiszen már nem csak azzal foglalkozik, hogy fogyjon.

Címkék#anorexia

Ezek is érdekelhetik