Csata közben

2019.04.01. 12:10

Melyik cég az 5G technológia vezetője a világon?

Eltekintve az egyre inkább botránnyá terebélyesedő Kína-USA kereskedelmi háború mögöttes szempontjaitól, viszonylag tárgyszerűen is lehet vizsgálni, ki, mennyit tett le a mobil technológia jövőéért.

A feszültség csak fokozódik az 5G bevezetésének küszöbén: Trump elnök egyre erőteljesebben arra biztatja szövetségeseit, hogy tekintettel az általa megfogalmazott biztonsági és adatvédelmi aggályokra, ne vezessék be a Huawei hálózatát.

Sokan figyelembe vették az igényt, sokan még húzódoznak a Huawei kizárásától.

Nagy a tét, mert aki a 4G/LTE helyébe most lépő 5G hálózatokat kiépíti, nagy eséllyel az eljövendő 6G-t is birtokolni fogja.

A nagy le- és feltöltési sebesség pedig meghatározó jelentőségű

minden korszerű technika működtetésében.

Infographic: Who Is Leading The Race To Develop 5G? | Statista

Ami a tárgyszerűséget illeti: a Statista adatai szerint az 5G dominanciára rendkívül agresszíven törő Huawei járult eddig hozzá a legnagyobb számú, 11 ezernél is több fejlesztéssel a csúcstechnológiához.

A svéd távközlési óriás, az Ericsson lohol közvetlenül a kínaiak nyakában 10 ezer fölötti fejlesztéssel.

A diagram a többi – amerikai, japán, koreai – vetélytárs számszerűsíthető adatait mutatja.

Borítókép: Shutterstock

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!