Szebb, hasznosabb dizájn

2019.12.21. 06:00

Egyre több Huawei mobilon érhető el az EMUI 10

A jövő év elején már közel tíz készülékre jön a legújabb rendszerfelület.

Richard Yu, a Huawei kínai távközlési vállalat fogyasztói üzletágának vezetõje kezében egy Mate 30 Pro okostelefonnal

Forrás: MTI/EPA

Magyarországon év elején egyre több Huawei készülék kaphatja meg az EMUI 10 névre keresztelt, legújabb saját fejlesztésű rendszerfelületet. Az új felület letisztultabb dizájnnal, funkcionalitását tovább fejlesztve áll a felhasználók rendelkezésére. A készüléktulajdonosok ezentúl egyszerre több videóhívást is indíthatnak, mindemellett az EMUI 10 fejlesztői a biztonságra és a fájlmegosztás fejlesztésére törekedtek.

Letisztult dizájnnal érkezett a Huawei új sajátfejlesztésű rendszerfelülete, az EMUI 10. Az esztétikus forma mellett a fejlesztők a funkcionalitásra törekedtek: az új ikondizájnnal a Beállítások menüpont kezelőbaráttá tételét és a felhasználói élmény javítását tűzték ki célul. Jelentős változást hoz majd a telefonálásban: az innovatív osztott képernyős technológiának köszönhetően a felhasználók egy időben akár több videóhívást is lebonyolíthatnak, mindezt HD minőségben.

Könnyebb olvashatóság

A gyártó a hívások minősége mellett a kezelőfelület megjelenésére is nagy hangsúlyt fektetett. Elődeitől eltérően az EMUI 10 új, sötét módban is elérhető lesz, amely optimalizálja a szöveg és a háttér közti színkontrasztot, a szövegek és ikonok színét, és segíti az olvashatóságot.

Osztott képernyő

Új, osztott képernyős funkciójának köszönhetően a készüléktulajdonosok akár munkahelyükön is pillanatok alatt csatlakozhatnak számítógépükhöz, a Drag-and-Drop technológiával pedig fájljaik is másodpercek alatt megoszthatóvá válnak a két eszköz között.

Az érzékeny adatok megosztását illetően a kínai óriásvállalat továbbfejlesztette biztonsági rendszerét, így a felhasználó bármilyen adatot is kíván megosztani két eszköz között, ahhoz szükséges az előzetes jóváhagyása, a készülékek csak ezt követően oszthatnak meg fájlokat bármilyen más eszközzel.

Az EMUI 10 jövő év elején folyamatosan egyre több Huawei készüléken válik elérhetővé, ezáltal minél több felhasználó férhet hozzá a legújabb kezelőbarát rendszerfelülethez.

Magyarországon először az alábbi Huawei-készülékeken érhető el az EMUI legújabb verziója:

• P30

• P30 Pro

• P30 Lite

• Mate 20

• Mate 20 Pro

• Mate 20 Lite

• Mate 20 X

• Mate 20 RS (Porsche Design)

• Novat 5T

A kezelőfelület frissítését az okostelefon-tulajdonosok a megszokott módon, a Beállítások/Rendszer/Szoftverfrissítés menüpont alatt érhetik el Huawei készülékeiken.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!