E-sport

2021.02.13. 15:00

250 ezer dollár a tét a Teamfight Tactics világbajnokságon

A világ egyik legnépszerűbb e-sport játékát, a League of Legends-et fejlesztő Riot Games hamarosan egy másik játékában, a Teamfight Tactics-ban is világbajnokságot szervez.

Forrás: Teamfight Tactics

A csinos összeg egy-egy szeletéért a világ minden tájáról 24 játékos küzd majd meg.

A játék, ahol nem te harcolsz

A Teamfight Tactics 8 játékos küzdelmét felölelő stratégiai játék, gyakran fantasy sakknak is nevezik.

A mérkőzés során a játékosoknak az elérhető karakterek és tárgyak kombinációiból kell egy táblára lehelyezniük a legjobb csapatot, hogy legyőzhessék ellenfeleiket. Minden játékos egyénileg küzd a mérkőzésen, és az nyeri meg a találkozót, aki utolsóként marad életben. 2019-es megjelenése óta már 80 millióan próbálták ki, a Riot Games pedig folyamatosan építi a játék e-sport világát is.

Az április 7-9. között megrendezendő Teamfight Tactics Fates Championship-re Európa Törökországgal és a Független Államok Közösségével közösen 6 játékost delegálhat, így

akár magyar résztvevőre is lehet számítani.

Az európai selejtezők versenyidőszaka már zajlik, a résztvevőknek pedig összesen 4 hét áll rendelkezésükre, hogy pontokat gyűjtve a legjobbak közé emelkedjenek, és kvalifikálják magukat a márciusban induló „Végső fázisba”, ahol végül 64 játékosból kerül ki a világbajnokságra kijutó 6 személy kiléte.

A kvalifikációhoz továbbra is lehet csatlakozni, külön nevezést nem igényel a verseny, ugyanis a játék beépített ranglétráját használják, így voltaképp mindenki, aki játszik, automatikusan részt vesz rajta.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!