Szakmai gyakorlaton a francia halásztanulók

Immáron negyedik alkalommal vettek részt a franciaországi Lycée Agricole Privé de Coulogne tanulói kötelező szakmai gyakorlaton Dráva Völgye Középiskolában.

SONLINE

A szakmai program keretében lehalászáson voltak a pogányszentpéteri halastónál, megtekintették a folyamatot, közreműködtek a halak válogatásában, mérlegelésében. Megtekintették a balatoni halászat múltját is bemutató keszthelyi Balaton Múzeum anyagát, és a Balatoni Halászati Zrt. Keszthelyi Hajóflottáját. Az irmapusztai halfeldolgozóban pedig gyárlátogatást tett a kilencfős diákcsoport.

Az itt töltött négy-öt napban a szakmai programokon túl volt idő mást is megmutatnunk iskolánk életéből, a város, illetve a környék nevezetességeiből.  Drávai hajózásra vittük vendégeinket, magyar táncestet szerveztünk számukra. Borián György vezetésével megismerkedtek a Duna-Dráva Nemzeti Park drávaszentesi oktatóközpontjával. Pécsett sok egyéb látnivaló mellett megtekintették a Csontváry múzeumot.

Természetesen bemutattuk az új iskolánkat is Barcson és Középrigócon is. Nagy sikert aratott a francia diákok és a 2007 júniusában a franciaországi testvériskolában járt magyar diákok visszavágó mérkőzése. Vendégeink magyarországi programja egy budapesti villámlátogatással ért véget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!