Egyperces

2016.08.29. 13:05

Visszaadta a tömött pénztárcát, cserébe állást és lakást kapott

A mesébe illő eset Thaiföldön történt.

BAMA

A hajléktalan Woralop egy metróállomáson szenderült volna éppen álomba, amikor észrevette, hogy egy férfi kicsit messzebb tőle elejti a tárcáját. Megpróbált odamenni hozzá, hogy visszaadja neki, de már nem tudta elkapni, a férfi eltűnt - írja a Metro.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Fotó / Metro
[/caption]

Woralopnak ekkor csupán 6 bahtja (47 forint) volt, a tárcában pedig 20 000 baht (majdnem 159 ezer forint) és hitelkártyák is lapultak. Ennek ellenére eszébe sem jutott, hogy megtartsa, hanem azt tette, amire mindenki anyukája tanítja a jó gyerekeket - bevitte a rendőrségre az érintetlen, talált pénztárcát és urasan távozott.

Az Hermés buksza tulajdonosát, Niity Pongkriangyost a rendőrség tájékoztatta, hogy megtalálták a tárcáját. A gyártulajdonos alaposan meglepődött, ugyanis nem is tudta, hogy elveszítette azt.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Fotó / Metro
[/caption]

Pongkriangyos először 2000 bahtot (kb. 16 ezer forint) ígért jutalomként a megtalálónak, de aztán látva a férfi becsületességét, inkább munkát ajánlott neki bangkoki gyárában. Woralop elfogadta az állást, amely a 11 000 bahtos (87 ezer forint) fizetés mellett szállást is biztosít. A férfi borzasztóan boldog és hálás, hogy kapott egy esélyt, amivel megváltoztathatja az életét.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Fotó / Metro
[/caption]

Valószínűleg az ilyen történetekre mondják, hogy happy end a javából. Vagyis pontosabban ugye Thaiföldről.

Fotó / Metro Fotó / Metro Fotó / Metro Fotó / Metro -->

Ezek is érdekelhetik