Regőczi Alapítvány

2021.11.21. 16:51

A Covid-árvákat is támogatja a diplomaták jótékonysági vására

Fontosnak nevezte a köztársasági elnök felesége, hogy a diplomaták részvételével vasárnap Budapesten tartott vásár bevételéből a koronavírus-járvány miatt árván maradt gyermekek megsegítését végző Regőczi Alapítvány munkáját is támogatják.

Budapest, 2021. november 21. Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége, a Diplomata Vásár fõvédnöke (középen) és a diplomata házastársak a Budapesti Diplomata Házastársak (DSB) jótékonysági karácsonyi vásárán az InterContinental Budapest szállodában 2021. november 21-én. Mellette balra Dewi Wahab, az indonéz nagykövet felesége, a DSB egyesületének elnöke. MTI/Mónus Márton

Forrás: MTI

Fotó: Mónus Márton

Herczegh Anita, az alapítvány kuratóriumi elnöke az InterContinental Budapest szállodában megrendezett vásáron azt is elmondta, hogy Magyarország is képviselteti magát az eseményen, idén az Örökség Alkotóműhely magyar motívumokkal díszített, kézzel hímzett, modern termékeit vásárolhatták meg az érdeklődők a magyar standnál.

Az idei vásár teljes bevételét a Regőczi Alapítvány, a BIZSU közösségi tér, a Tovább Élni Egyesület és a Semmelweis Egyetem támogatására fordítják

- tette hozzá az államfő felesége, a vásár fővédnöke.

A vásáron 25 ország nagykövetségei mutatták be nemzetük különlegességeit, kézműves termékeit, ételeit, italait és ajándéktárgyait. A látogatók többi között kazahsztáni tradicionális süteményeket és egyiptomi gyümölcskészítményeket is vásárolhattak.

Az érdeklődőket tradicionális táncbemutatók is szórakoztatták.

A vásárt a diplomata házastársak budapesti egyesülete szervezte.

Bárki segíthet

Áder János köztársasági elnök és felesége 2021-ben hozta létre a Regőczi Alapítványt azzal a céllal, hogy hosszú távú és személyre szabott gondoskodást biztosítson azoknak a gyermekeknek, akik a világjárvány miatt elvesztették egyik, vagy mindkét szülőjüket.

A koronavírus árváinak segítésére létrehozott Regőczi Alapítvány munkáját támogatja az idén 10. alkalommal megrendezendő, jubileumi Jónak lenni jó!, a közmédia jótékonysági kampánya. A felajánlásokat már várják,

a 1357-es számot tárcsázva vagy a számra küldött sms-sel hívásonként és üzenetenként 500 forinttal bárki támogathatja a Regőczi Alapítványt.

A BIZSU közösségi tér a Csepp a tengerben alapítványhoz tartozik, amely mélyszegénységben élő roma családok gyerekeit támogatja.

A Tovább Élni Egyesület halmozottan sérült gyerekek, fiatalok lakhatását, illetve enyhén értelmi sérült gyermekek lakhatását és foglalkoztatását segíti.

Borítókép: Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége, a Diplomata Vásár fővédnöke (középen) és a diplomata házastársak a Budapesti Diplomata Házastársak (DSB) jótékonysági karácsonyi vásárán az InterContinental Budapest szállodában 2021. november 21-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!