Jó étvágyat!

2017.08.09. 11:26

Színes csirketál

Könnyű nyári fogás sokféle kiegészítővel.

Elkészítési idő: 60 perc, egy adag: 375 kcal.

Hozzávalók négy főre:

  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 csokor újhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 100 gramm rizs
  • 500 gramm csirkemellfilé
  • 400 gramm darabolt paradicsom (konzerv)
  • bors
  • 170 gramm csemegekukorica (konzerv)
  • 400 gramm vörös bab (konzerv)
  • Az elkészítés lépései:

    1. Az olajat forrósítsuk fel, majd fonnyasszuk meg rajta a finomra vágott újhagymát és fokhagymát. Adjuk hozzá a rizst és a felkockázott húst. Pirítsuk az egészet fehéredésig.

    2. Öntsük hozzá a darabolt paradicsomot a levével együtt, majd sózzuk és borsozzuk meg. Forraljuk fel, majd mérsékeljük a hőt, és kis lángon főzzük az egészet körülbelül 30 percig.

    3. Végül forgassuk a csirkés rizshez a leszűrt kukoricát és babot. Forrósítsuk át, majd ismételten sózzuk meg az egészet. Durvára vágott petrezselyemmel tálalhatjuk.

    A legjobb könnyű szárnyas fogások receptjei megtalálhatók a Fanny Konyha augusztusi számában.

    Ezek is érdekelhetik