Konyhabüdzsé

2018.11.15. 06:19

Így spórolhat a főzési költségeken

Csupán egy kis időt kell rászánnunk, és hónap végére több pénz marad a pénztárcánkban.

Kövessünk bármilyen étrendet, fogyasszunk egészséges vagy egészségtelen ételeket, legyünk húsevők vagy vegetáriánusok, az étkezésünk bizony sok pénzt kivesz a pénztárcánkból. A konyhai költségekből azonban egy kis odafigyeléssel sokat lefaraghatunk – hívja fel a figyelmet a maszol.ro cikke. A portál csokorba gyűjtötte a leghasznosabb tippeket ahhoz, hogy csökkentsük az étkezésre fordított kiadásainkat.

Gyorséttermek, vendéglők

Ha nem otthon étkezünk, annak bizony megvan az ára. Ha rendszeresen vendéglőben, gyorsétteremben eszünk ne csodálkozzunk, hogy sokat költünk. Még a naponta megvásárolt péksütemény ára is hónap végére magasra rúghat. Ha időnk engedi, főzzünk otthon, így egészségesebben és olcsóbban is étkezünk.

Menütervezés

Bár a heti menü megtervezésére időt kell szánni, a befektetett energia bőven megtérül, ha nem naponta kell kitalálni mit együnk. Persze ehetünk mindennap melegszendvicset, de hosszú távon nem egészséges és hamar megunjuk. Ebben a cikkünkben összegyűjtöttük a menütervezéssel kapcsolatos tippjeinket.

Bevásárlólista

Egy jó bevásárlólista a spórolás és a gyors bevásárlás kulcsa is egyben. Ha megterveztük, mit fogunk enni ehhez igazítsuk a bevásárlólistánkat. Fontos, hogy ragaszkodjunk a lista tételeihez és ne hagyjuk, hogy más is becsússzon a kosarunkba.

Az alapszabály

Soha ne menjünk éhesen bevásárolni. Számos kutatás igazolta már, jóval többet vásárolunk, ha korog a gyomrunk.

Az akciók

Ha spórolni szeretnénk, érdemes figyelni az üzletek akcióit. A reklámújságokból, az internetről tájékozódhatunk az aktuális kedvezményekről. Fontos, hogy ne csábuljunk el: amiért akciós, még nem biztos, hogy szükségünk van rá. Érdemes megnézni a saját márkás termékeket, ezek általában olcsóbbak, de minőségben gyakran felülmúlják a drágább termékeket.

Kreativitás

Nem kell feltétlenül minden főzéshez bevásárolni. Legyünk kreatívak! Nézzük meg, mi lapul a hűtőnk és a kamránk polcain, és a meglévő alapanyagokból kiindulva készítsünk valami finomat. Mindig a maradékok felhasználásából készülnek a legeredetibb receptek.

Borítóképünk illusztráció. Forrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik