Egy csepp figyelem

2022.12.19. 18:17

Az ünnepek idején is nagy szükség van a vérre

Az ünnepek előtt, illetve az azokat követő munkanapokon is lehet vért adni, sőt nagyon is fontos, figyelmeztetett az Országos Vérellátó Szolgálat hétfői közleményében.

Fotó: Zsedrovits Enikő

A biztonságos hazai vérkészlet fenntartása érdekében a vérellátó intézetek a karácsonyi előtti, és az ünnepet követő munkanapokon is nyitva tartanak, és hagyományosan meglepetésekkel is készülnek a karjukat nyújtó önfeláldozó véradóknak. 

Az Országos Vérellátó Szolgálat arra kér mindenkit, hogy aki teheti, ezekben a napokban is segítsen, hiszen a gyógyulásukra váró betegek számítanak az önkéntes véradókra.

Az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSz) ezen a héten, december 23-ig az ország minden véradásán szaloncukorral ajándékozza meg a segíteni vágyókat. Az új év előtti napokban pedig hagyományos szerencsehozó lencse jár a véradásért.(Az akció a készlet erejéig tart.)  Ezeken túl, számos vérellátó intézet tart országszerte karácsonyi véradásokat, köztük van a Kaposvári Területi Vérellátó kétnapos eseménye december 21-22-én, ahol karácsonyi finomságok és más meglepetések lapulnak az ajándékcsomagban, míg Pécsett Szilveszteri zsákbamacskát tartanak december 30-án.

A véradási helyszínekről és időpontokról www.ovsz.hu/ver/veradasok oldalon tájékozódhat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!