Friss hírek

2005.09.15. 14:46

Feladta magát egy hágai vádlott

Florance Hartmann, a hágai nemzetközi törvényszék szóvivője szerdán megerősítette, hogy a boszniai Szerb Köztársaság és Szerbia hatóságai értesítették az ügyészséget arról, hogy Szredoje Lukics hágai vádlott feladta magát és néhány nap múlva megérkezik Hágába.

BAMA

"A Szerb Köztársaság és Szerbia hatóságai tájékoztatták az ügyészséget, hogy Szredoje Lukics, aki Oroszországban bújkált, visszautazott és feladta magát. Arról értesültünk, hogy Lukicsot az elkövetkező napokban átszállítják a hágai fogdába" - jelentette ki Hartmann asszony szerdai rendes sajtótájékoztatóján. Szredoje Lukicsot a horvátországi Visegrádban 1992-ben muzulmánok kárára az emberiesség ellen elkövetett bűncselekményekkel, többek között többszáz élő civil, többségében nők és gyermekek felgyújtásával vádolják. Ugyanezekért a bűncselekményekért emeltek vádat testvére, Milan Lukics ellen, akit augusztusban Argentínában tartóztattak le, és akinek esetében szintén esedékes Hágának való kiadatása, jelenti a Beta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!