Alter-rock

2018.05.16. 10:20

Megjelent a Vad Fruttik hatodik albuma

Szabad.vagy címmel elkészítette új lemezét a Vad Fruttik, a zenekar május 19-én szombaton a Budapest Parkban mutatja be a dalokat. A nyolcszámos album a banda hatodik stúdióanyaga.

„A lemez címében szereplő két szó közé került egy pont, ami számomra azt jelenti, amit a világról ma gondolok, illetve az országról, amelyben élek. A szójáték mindenkinek lehetőséget ad arra, hogy kedve szerint értelmezze” – mondta Likó Marcell, a Vad Fruttik frontembere, egyik alapítója az MTI-nek.

A Szabad.vagy kulcsdala az Ébren, ehhez készült a lemez első klipje is. Likó Marcell tavaly Artisjus-díjat kapott mint az év könnyűzenei szövegírója, amivel kapcsolatban ezt mondta:

„Velem is ugyanaz történik, mint bárki mással: lecsapódik, ami ér. Egy dalszövegnek nálam a napi aktualitások mellett személyes jellegű vagy irodalmi kapcsolódásai is vannak”.

Arról is beszámolt, hogy dalszövegíráskor mindig végez kutatómunkát, akár tudományos aspektusban is. Így történt az új lemez Vége című száma esetében, ahol annak nézett utána, mik az ismérvei annak, amikor bekövetkezik a halál: leáll a keringés, nincs pupillareflex.

„Átolvastam a Bardót, a Tibeti halottaskönyvet és megnéztem a Csillogás című dokumentumfilmet is, hogy minél több szempontból láthassak rá a témára”

- mondta.

A Vad Fruttik magasra tette a mércét, hiszen legutóbbi két stúdiólemeze, a Darabok (2013) és a Tudom milyen (2015) egyaránt Fonogram-díjas lett. Jövőre a Szabad.vagy is esélyes lehet erre.

A Likó Marcell (ének, gitár), Kerekes Gergely (gitár), Hock Zoltán (basszusgitár), Hock Attila (dob) és Győrffy Gyula (billentyűs hangszerek) alkotta formáció előtt az Óriás zenekar melegíti be a közönséget a szombati lemezbemutató koncerten, ami lenyűgöző látványt is ígér:

„A színpad kétemeletes lesz, egy rámpával összekötve, ezen fogok közlekedni. Hatalmas propellereket is beállítunk, valamint vastraverzekre szerelt mozgatható ledeket, és ehhez jön még a retinaszaggató fényáradat. Mindezt állandó fénytechnikusunk, Pálocska Péter találta ki”.

A frontember az MTI-nek beszámolt arról is, hogy a Bunkerrajzoló után, amely Likó Marcell élettörténetére épülő zenés darab, egy újabb munkája készül Géczi Jánossal és Vándorfi Lászlóval a veszprémi Pannon Várszínházban. „A Béke presszó egy inotai kocsmában játszódik, szürreális, látomásszerű történet, amely a bennünk szunnyadó emlékek megelevenedéséről mesél” – mondta a frontember.

 

Borítókép: Képkocka a Szemben a nappal című " target="_blank" rel="noopener">klipből. Forrás: Youtube

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!