balatoni koncert

2018.06.26. 12:08

Megújult zenekar, jubileumi műsor: Ákos mindent belead majd Siófokon

A zenész különleges fellépésre készül a PLÁZS színpadán június 30-án.

Sopron, 2016. június 28. Az év koncertje díjjal kitüntetett Kovács Ákos Kossuth-díjas elõadómûvész a Petõfi Zenei Díjak átadásán a 24. Volt Fesztivál nulladik napján, 2016. június 28-án. MTI Fotó: Mohai Balázs

Április 6-án lett 50 éves Ákos, az ország egyik legnépszerűbb pop-rock előadója, aki ebből az alkalomból tavasszal akusztikus, színházi jellegű műsorral járta az országot. Azonban alig várja már a nyári fesztiválturnét, hogy újra elővegye rockosabb énjét, és látványosabb, hangosabb formában is előadja a dalait.

Ebben segít megújult zenekara is: Madarász Gábor gitáros is csatlakozik a nyári turnéhoz.

„Kvartettben zenélünk Bánfalvi Sanyi dobossal, Lepével, aki a szintetizátorok mellett basszusgitározik is, és Madival, a legendás gitárossal, akivel sok év után találtunk újra egymásra. Nagy slágerek, kötelező repertoárdarabok és meglepetések is lesznek a műsorban”

– mondta Ákos a majd kétórás programról, amely amellett, hogy a rockosabb dalokra koncentrál, természetesen összes nagy slágerét felvonultatja egyfajta „best of” jelleggel.

A jubileumi műsornak ezzel a verziójával elsősorban fesztiválokon lép majd fel Ákos. Épp ezért jelent kivételt a siófoki koncert, hiszen ez az énekes-dalszerző saját, önálló koncertje lesz, és mint ilyen, teljesen más hangulatúnak ígérkezik, mint egy fesztiválfellépés.

Ráadásul Ákos kifejezetten szereti a balatoni koncerteket, illetve úgy egyáltalán a tó környékét.

„Gyerekkoromban rengeteg nyarat töltöttem a Balatonnál. Felnőttként a főváros őrületéből próbáltam kiszakadni, és több mint húsz éve építettem egy vityillót az északi parton. Annak idején saját kezűleg hangszigeteltem a kisszobát, hogy stúdiózni is tudjak itt, de elsősorban a család, a gyerekeim élvezik a balatoni nyaralót. A látvány ledöbbentő, inkább aktképeket idéz az előttünk hullámzó hegy-völgy, mint tájképet. Rengeteg barátot szereztünk itt, a gyerekeim el se tudják képzelni a vakációt anélkül, hogy ide eljönnénk”

– foglalta össze Ákos, hogy mit jelent neki a Balaton.

Az pedig alapvető, hogy a nyári koncertek közül sem hiányozhatnak a balatoni helyszínek. „Korábban, amikor még több előadásból állt egy-egy turné, külön fejezet volt a Balaton körüli menet, remek kis szabadtéri helyszínekkel” – mondta, külön kiemelve, hogy rengetegszer játszott már a Siófoki Szabadtéri Színpadon. Most viszont új helyszínen, a Plázson lép fel, és a koncert szerinte óriási bulinak ígérkezik.

Ákos rockosabb, jubileumi koncertműsora a hónapban debütál, a második állomás pedig rögtön siófoki PLÁZS lesz június 30-án. Ez annál is inkább adta magát, hiszen Siófok is jubilál: várossá válásának 50. évfordulóját ünnepli idén.

Borítókép: MTI Fotó: Mohai Balázs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!