megrázó

2019.02.28. 09:51

Öngyilkos lett a börtönben Pásztor Anna zaklatója

Jozef P. büntetését épp a napokban szigorították.

Tataháza, 2017. június 24. Pásztor Anna énekes az Anna and the Barbies együttes koncertjén a tatai Víz, zene, virág fesztiválon 2017. június 24-én. MTI Fotó: Bodnár Boglárka

Forrás: MTI

Fotó: Bodnár Boglárka

Öngyilkosságot követett el a börtönben Pásztor Anna zaklatója, Jozef P. aki ellen épp a napokban súlyosbították az ellene felhozott vádakat. Bár a büntetés-végrehajtási őröknek sikerült közbeavatkozniuk, és a férfit kórházba szállították, de a reggeli órákban életét vesztette – írja a Bors.

Az ügyben a BVOP közleményt adott ki:

„A Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet egyik objektumában az elhelyezésére szolgáló zárkájában kísérelt meg öngyilkosságot egy 40 éves letartóztatott férfi 2019. február 27-én az éjszakai órákban.

Az ellenőrzéseknek köszönhetően a börtönőrök azonnal észlelték a férfi cselekményét, a zárkába siettek, és megkezdték a fogvatartott ellátását, az életmentést, és a kiérkező mentőkkel közösen stabilizálták az állapotát. Ennek is köszönhető, hogy a férfit a mentő az egyik budapesti kórházba tudta szállítani.

A gondos, szakszerű kórházi ellátás ellenére sajnos a fogvatartott 2019. február 28-án, a reggeli órákban a kórházban életét vesztette. A rendőrség a helyszíni szemle során az idegenkezűséget kizárta.”

Mint ismert, a Jozef P. korábban hónapokon keresztül zaklatta a közösségi oldalon Pásztor Annát, majd tavaly augusztusban késsel felfegyverkezve ment az Anna and the Barbies koncertjére.

Pásztor Anna zaklatója kapcsán a legutóbbi tárgyaláson az ügy részleteit mérlegelve döntött úgy a bíróság, hogy változtatni kell a vád minősítésén. Mivel a férfinál kés volt – továbbá a korábbi üzenetei tartalmát is figyelembe véve –, a bíróság úgy vélte, a Jozef P. Pásztor Anna életére akart törni. Ezért a bíróság úgy határozott, hogy emberölés előkészületére kell módosítani a vádat az eddigi zaklatásról. Erre azonban már nem került sor.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelkielsősegély-számot, vagy keresse fel a www.ongyilkossagmegelozes.hu oldalt!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!