felturbózott kedvenc

2020.06.21. 15:01

Óriási partislágerrel robbantja be a nyarat Robin Schulz (videó)

Közel 25 év után olyan köntösben hozta vissza a dalt, ami garantáltan a feldolgozás-kritikusok elismerését is viszi majd.

DJ Robin Schulz on the grounds of a former missile launching base where the techno festival 'Nature One' is being held in Kastellaun, Germany, 07 August 2016. Photo: Foto: Thomas Frey/dpa

Forrás: DPA/AFP

Fotó: Thomas Frey

Ha megkérdeznénk tíz embert az Alane jelentéséről, nagy eséllyel tíz különböző választ kapnánk, és éppen ebben rejlik a dal nagyszerűsége is, hiszen ennél nagyszerűbb bizonyítékot keresve sem találhatnánk a zene nemzetközi nyelvére. Wes klasszikusa a mai napig a rádiók nagy kedvence, a német szupersztár feldolgozásában pedig kétség sem férhet hozzá, hogy egyenesen imádni fogják.

„Az Alane mindig is nagy szerelem volt, aki ismer, tudja, nem újdonság ez. Ha valami, akkor ez igazi időtálló zene, ami azonnal kiránt a szürkeségből és boldogsággal áraszt el. Az volt a célom, hogy egy nagyszerű nyárindító track szülessen”

- mesélte Robin Schulz.

„Újra szerettem volna értelmezni a dalt, de mindemellett tiszteletben tartani az eredeti verziót is, hogy ne térjünk el a szám eredeti vibejától, ezért különösen fontosnak tartottam, hogy Wes is részt vehessen a 2020-as verzió megszületésében”- tette hozzá a sztárproducer.

Wes és Schulz Párizsban találkoztak, ahol, mint kiderült, nagyon is egy húron pendülnek.

„Remek volt a közös munka, rengeteget nevettünk, beszélgettünk zenéről és különböző projektekről. Robin a világ egyik legnagyszerűbb DJ/producere, a keze alatt az Alane olyan verziója született meg, amit első hallásra megszerettem. Csodálatos zenei harmónia, örömkönnyekben törtem ki, amikor meghallottam”- emlékezett vissza az Alane szülőatyja, Wes.

És hogy valójában mit is jelent az alane? A kérdésre a választ Wes adja: „Az alane jelentése szerelmi dal bantu-kana nyelven.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!