Bulvár-celeb

2021.03.17. 11:35

Botrányos körülmények között találtak meg 101 magyar kiskutyát a német rendőrök

A német rendőrség most örökbefogadókat keres a csöppségeknek, de egyelőre még kezelik őket. Az eset hatalmas felháborodást váltott ki.

Forrás: Shutterstock / illusztráció

A kamion Magyarországról indult, és Belgium felé tartott, de a német rendőrök Nürnberg keleti kijárójánál tartóztatták fel. Bár a teherautó oldalán jelezték, hogy élő állatokat szállít, amit a zsaruk a belsejében találtak, azon még ők is elszörnyedtek – írja a Bors.

A kamion belsejében ugyanis 101 kutyát zsúfoltak össze, méghozzá állatoknak méltatlan körülmények között: az apró ebek sem enni, sem inni nem kaptak, egymás hegyén-hátán utaztak, több állat súlyosan megbetegedett, kettő pedig a zsúfoltságtól megsérült.

Ezután az sem meglepő, hogy a papírjaik sem voltak rendben, a kutyusok életkorát meghamisították.

A rendőrök azonnal intézkedtek, a magyar teherautó sofőrjét őrizetbe vették, az állatokat pedig amilyen gyorsan csak tudták, biztonságba helyezték egy nürnbergi állatmenhelyen. A zsaruk hozzátették, hogy bár tömegével jelentkeztek már a befogadók, de türelmet kérnek, hiszen az apró kutyusoknak még meg kell erősödniük, addig nem adhatók ki a reménykedő gazdiknak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!