Bulvár-celeb

2021.06.01. 00:51

Borzalmas vasúti baleset: kettészakadt és kisiklott egy személyvonat Sátoraljaújhelyen

Két ember sérült meg abban a vasúti balesetben, ami hétfőn késő este történt Sátoraljaújhelynél. A balesetet okozó kamion feltehetően azért hajtott a sínekre, mert a vezetője epilepsziás rohamot kapott.

A Szerencsről Sátoraljaújhelyre hétfőn este, 20:21-kor elindult személyvonat a végállomásra történő beérkezés előtt, 21:10-kor egy kamionnal ütközött – közölte a Mávinform.

Fotó: MTI/Vajda János
Fotó: MTI/Vajda János

Az ütközés következtében a vonat kettészakadt és az egyik kocsi kisiklott, a pálya rongálódott és a felsővezeték is leszakadt.

Fotó: MTI/Vajda János
Fotó: MTI/Vajda János

A jelenlegi információk szerint

a mozdonyvezető és a kamion sofőrje sérült meg súlyosan, de nem életveszélyesen. Őket kórházba szállították. A vonat utasai és – a mozdonyvezetőn kívül – a személyzet nem sérült.

A Mávinform közösségi oldalán azt írták: az átjáróban a fénysorompó jól működött a balesetkor.

A vonat amikor elhagyta a pályát, egy raktárépületbe csapódott és teljesen letarolta azt.

Sajtóinformációk szerint a kamionsofőr epilepsziás rohamot kapott a baleset előtt, ezért veszthette el az irányítást a teherautó felett.

A balesetnél a sátoraljaújhelyi, a tolcsvai és a cigándi hivatásos tűzoltók végezték a műszaki mentést. A kiérkezésük előtt egy szabadnapos tűzoltó kimentette a kamionsofőrt a vezetőfülkéből – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

 

Fotó: MTI/Vajda János

A műszaki mentést követő helyreállítás több napot is igénybe vehet, addig pótlóbuszok közlekednek Sátoraljaújhely és Sárospatak között.

Az átszállások miatt 15-20 perccel hosszabb menetidők várhatók a Miskolc–Sátoraljaújhely vonalon.

Ezek is érdekelhetik