Idén 20 éves

2022.02.20. 11:31

Lehet pályázni a Hagyományok-Ízek-Régiók védjegyre

Idén húszéves az agrártárca Hagyományok-Ízek-Régiók (HÍR) védjegye - hívta fel a figyelmet az Agrárminisztérium (AM) csütörtökön az MTI-nek küldött közleményében.

A HÍR védjegy használati jogának elnyerésére a minisztérium pályázati rendszert működtet, amelyre a jelentkezés folyamatos, az elbírálás viszont szakaszos.

A következő, jubileumi bíráló bizottsági ülésre a pályázatokat 2022. március 18-ig várják - közölte Tarpataki Tamás agrárpiacért felelős helyettes államtitkár a közleményben.

Hozzátette, a Hagyományok-Ízek-Régiók (HÍR) megjelölés színes ábrás védjegyként 2002. március 12. óta szerepel a nemzeti védjegylajstromban, így idén ünnepli bejegyzésének huszadik évfordulóját. A Hagyományok-Ízek-Régiók program keretében már 189 hagyományos és tájjellegű termék viseli a védjegyet.

A nyertes pályázók a HÍR Védjegyesek Klubja tagjává válnak, részükre a minisztérium szakmai tájékoztatást és segítséget nyújt a védjegy használatával kapcsolatban és a földrajzi árujelzők oltalma iránti kérelmeik benyújtásához 

- közölte a helyettes államtitkár.

A pályázni szándékozók kérdéseikkel fordulhatnak az AM HÍR titkárságához a [email protected] e-mail címen. A HÍR-védjegyről információkat, valamint a pályázati felhívást az alábbi hivatkozáson érhetik el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában