Vasúti szállítmányozás

2022.07.31. 16:00

Érkezik az első közvetlen kínai konténervonat

A kínai főváros mellől, a tengeri kikötők szárazföldi átrakó központjából indult az első közvetlen konténervonat Kína és Magyarország között, amely hamarosan befut a Budapest melletti logisztikai terminálra. Száz konténerben főként napelemeket hoznak – írja a Magyar Nemzet.

Elindult az első közvetlen konténervonat Kína és Magyarország között, amely július 15-én indult el a Hebei tartománybeli Sicsiacsuang (Shijiazhuang) nemzetközi szárazföldi kikötőből. 

Úticélja a BILK budapesti intermodális terminálja, 18 napos menetidővel, vagyis augusztus elején várható az érkezése

– tette közzé a Railfreight.com. A szerelvény az Erenhot határátkelőn lépett be Mongóliába, majd Oroszországon, Fehéroroszországon, Lengyelországon és Csehországon keresztül jut el Budapestig a Kína–Európa vasúti cargo fő útvonalán. A vonat száz konténerben fotovoltaikus modulokat, generátor-alkatrészeket és egyéb exportárut szállít.

A szolgáltatást egy a kelet-közép-európai együttműködés iránt elkötelezett ipari park és a Magyarország–Kína Üzleti és Logisztikai Együttműködési Park közösen fejlesztette ki, partnerük a Shijiazhuang International Dry Port. 

A szárazföldi kikötő (angolul dry port) olyan logisztikai terminál, amelyet egy vagy több tengeri kikötővel kötnek össze, többnyire vasút révén.

A teljes cikk ITT olvasható.

Borítókép: A BILK-terminálra érkezik majd a kínai konténervonat / Magyar Nemzet / Kurucz Árpád

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában