Cáfolat

2023.11.26. 17:07

Hamis és ártó szándékú hírek jelentek meg a Budapest Airport visszavásárlása ügyében

Megalapozatlan és hamisnak nevezte a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) a Budapest Airport visszavásárlása kapcsán a magyar sajtóban vasárnap megjelent információkat, cáfolva, hogy az ügyletben december elsejéig fizetési kötelezettsége lenne a magyar államnak.

Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér

Forrás: Világgazdaság

Fotó: Kallus György

Az MTI-hez eljuttatott közleményben a „hamis és ártó szándékú hírekre” reagálva azt írták, a hamis felvetések komolyan ártanak a magyar érdekek sikeres képviseletében.

A tranzakció célja ugyanis az, hogy a Gyurcsány-kormány által elherdált kiemelkedő stratégiai eszköz, azaz a reptér újra magyar többségi tulajdonba kerülhessen. Ezzel kijavítva egy igen súlyos történelmi hibát

– közölték.

20210712_0021_MOR
Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér  utasterminálja
Fotó: Móricz Sabján Simon / Forrás: Világgazdaság

A GFM úgy fogalmazott: 

"az igaztalan és ártó szándékú megnyilvánulások nagymértékű tudatlanságról és tájékozatlanságról tesznek tanúbizonyságot, így teljesen hamis az az állítás, hogy december elsejéig fizetési kötelezettsége lenne a magyar államnak a visszavásárlási ügylet vonatkozásában".

A minisztérium tájékoztatása szerint a reptér visszavásárlásával kapcsolatos tárgyalások 

ütemezetten, az együttműködés jegyében és megfelelően haladnak a partnerek között.

Az előzetes megállapodásnak megfelelően a felek nem kívánnak több információt megosztani annak érdekében, hogy az üzleti érdekek ne sérüljenek, a tárgyalások zavartalanok maradhassanak és sikeresen zárulhassanak – áll a közleményben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában